10.10.2018

Пътната безопасност е във фоксуса на международна конференция, която се провежда в Интер Експо Център

Събитието представя водещите практики в европейски страни

Пътната безопасност. Това е фокусът на международната конференция “Пътната безопасност- елемент от националната сигурност”, която се провежда в зала „Витоша“ на Интер Експо Център в рамките на целия 10 октомври. Събитието, което е организирано от Института за пътна безопасност, поставя на дневен ред работещите решения и най-добрите механизми за управление на безопасността по пътищата.

По време на конференцията ще бъдат представени най-добрите практики на водещи в тази сфера европейски страни и ще бъдат разгледани общата организационна рамка, стратегиите, концепциите и целите на пътната безопасност. В събитието участие вземат български и международни експерти и международни организации, които ще посочат работещите решения и най-добрите механизми за управление на безопасността по пътищата.

Международното събитие бе открито от председателя на Съвета на ректорите в България, проф.д-р Любен Тотев. „На пътя сме равни. Тази пълна зала е показателна за интереса към проблематиката и това, което трябва да се случва“, каза проф.д-р Любен Тотев в стъпителното си слово и пожела успех на конференцията.

Пълната програма на събитието, ще откриете тук.

В събитието участие вземат български и международни експерти