19.04.2022

Свежест и професионализъм – отбор мечта

Или програмата Mentor the Young и амбицията ѝ за познание и общност от ново поколение

Единствената по рода си 3-месечна младежка менторска програма вече е втори месец в разгара си и жъне успехи и позитивна обратна връзка от участниците си. В основата ѝ са заложени мотивация, ценно практическо познание, което няма да открием в стандартната образователна програма, и вдъхновение. Програмата събира над 100 двойки от младежи и ментори, за да създаде общност от будни и взаимно помагащи си хора. Ние от Интер Експо Център, като социално отговорна компания, считаме, че подпомагането на младите, споделянето на опита и приемствеността е един от приоритетите в бизнеса. Вярваме, че бъдещето е в младежите, а познанието и практиката на професионалистите е пътят към успеха. Когато тези две сили се срещнат, синергията е гарантирана. А вдъхновение и нови знания черпят и двете страни. В духа на тези ценности партньорството между Интер Експо Център и Mentor the Young беше предопределено. Ето защо сме горди да заявим, че заставаме плътно зад програмата като партньор събития, подпомагайки организаторите с първокласни зали и технически услуги за някои от най-важните събития в календара им.

Работа в екип като детска игра
 
Да работиш в екип е трудна задача на взаимодействие на различни хора, с индивидуални стилове на работа, силни и слаби страни, характери и умения върху един проект. В края на март участниците в Mentor the Young доказаха, че това е възможно, дори и когато става въпрос за над 100 души. Само за 3 часа, в комфорта на зала Витоша и под ръководството на Павел Панов от In Your Hands, младежи и ментори от програмата построиха мостове както помежду си, така и на живо. Геймифицираната симулацията донесе на всички освен страхотно преживяване и ценен опит, приложим в професионален и личен план. Неотменно това даде познания на участниците за самите за тях и за тънкостите на работата в екип. Ние, като компания, при която всеки един проект е отборна игра, знаем колко ценно и важно е екипът да работи като един организъм, затова приехме присърце това събитие.
 
Добрата комуникация е в основата на всичко
 
Изграждането на екип и връзката в него се гради в комуникацията. В Mentor the Young добре знаят това и предвидливо организират поредица от networking събития за всички участници. Едно от тях имахме удоволствието да посрещнем на терасите на зала Панорама по залез слънце. В топлата априлска вечер гостите споделиха ценен опит, опознаха се, участваха в тайни мисии и си тръгнаха с широки усмивки.
Нямаме търпение да видим крайния резултат от втория сезон през юни и да посрещнем на тържествено закриващо събитие участниците. А след това какво? Предстои да разберем, но в едно сме сигурни – програмата тепърва набира скорост.
 
Снимки: Диана Маджарова и Николай Торнин