21.10.2019

Какви са тенденциите и предизвикателствата пред съвременния HR?

Конференцията „Leading HR Conference“ в Интер Експо Център дава отговори на поставените въпроси на 18 октомври

Кои са тенденциите в съвременния HR? Какво е бъдещето на професията? Пред какви предизвикателства са изправени професионалистите, кои са трансформациите и по какъв начин трябва да се реагира на тях? Отговори на тези въпроси и още много, свързани с функцията на съвременния HR, специалиститие откриват на Leading HR Conference – есенната конференция за управление на хора.

Официален домакин на събитието, състоящо се на 18 октомври и организирано от Българска асоциация за управление на хора, е Интер Експо Център. А мястото, на което се провежда е най-голямата конгресна зала на изложбения и конгресен център – „Витоша“. Изцяло обновена през тази година, тя е оборудвана съобразно най-новите тенденции в аудио и визуалната техника. Впечатлявайки с най-високите акустични показатели в България за конгресни зали от подобен тип, тя разполага и с иключителния за страната ни curved екран -който създава 360 - градусова визуализация.

Дигитализацията и работната среда

Сред акцентите на впечатляващия форум, изпълнил зала „Витоша“, е връзката между дигитализацията и работната среда, както и нуждата от налагане на единен бранд. „Дигиталната среда налага нови начини на комуникация“, коментират лекторите. Сред тях е бързото поучаване от направените грешки, непрестанно учене и развитието на социалните и техническите умения, както и изграждането на гъвкава работна рамка, мислене и сътрудничество.

Представят се и прогнозите за трудовата среда през 2022г. и 10-те нововъзникнали професии, които ще бъдат най-атрактивни на пазара на труда. Оказва се, че по-голямата част от тях ще бъдат свързани именно с дигитализираната работна среда. Разбира се, новите комуникационни канали, новите тенденции и още по-засилващата се динамика на заобикалящата ни среда, ще изискват промени в сруктурите, управлението на процесите и хората, както и гъвкавост и адаптивност в практиката на HR.

Сред акцентите е връзката между дигитализацията и работната среда