новини

34-ата Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО отваря врати от 15 до 17 февруари 2017 година в Интер Експо Център. На официалното откриване присъстваха министър-председателят Огнян Герджиков и министърът на туризма Стела Балтова.

„Туризмът е индустрия на емоции, преживявания и нови знания. Той трябва да се превърне в национална кауза, защото е секторът, който влияе на всички други индустрии и има потенциала да даде най-висок ръст на БВП у нас",  заяви министърът на туризма Стела Балтова по време на откриването на международното туристическо изложение.

Министър-председателят Огнян Герджиков коментира, че туризмът е уникален бизнес, който е насочен към хората. Той акцентира върху това, че миналата година е била плодотворна за българския туризъм. "Осем милиона чуждестранни гости са посетили страната ни и са донесли около 6 милиарда приход", допълни министър-председателят.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабният туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България.

Профилът на участниците е разнообразен: национални туристически организации, асоциации и сдружения, туристически фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, общини, транспортни организации, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

Първият ден на изложението е отворен само за професионалисти. Вторият и третият ден на изложението са с вход свободен за всички посетители. Презентациите в Конгресния център също са със  свободен достъп.

Организатор на изложението е Прим Експо и се провежда под патронажа на Министерството на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.