новини

Всеки от нас обича мекото канапе пред телевизора. Да се прибереш след тежък ден и да се потопиш в любимата си мебел; да сготвиш в кухнята, която си създал по собствен вкус… Да, няма по-прекрасно нещо. Избирането на правилните мебели и елементи за дома е основна отговорност за всеки, защото те създават уют, придават характер и дават възможност да почувствате, че това е вашето местенце под слънцето. Модерният свят дава по-богат избор на мебели и елементи от всякога чрез внедряването на безброй модерни технологии и функции.

Въпросът е – къде да намерите правилната мебел и как да направите своя избор? Отговорът – на Светът на мебелите и Техномебел. В Светът на мебелите ще направите най-подходящия избор за дома или бизнеса си и ще се вдъхновите с безброй нови идеи, а Техномебел ще Ви предложи най-новите декори на плочи и работни плотове, мебелни вратички, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, уреди за вграждане, мивки и смесители, и още много.

Отпуснете се с класа и в хармония

Чувство за комфорт, хармония и класа. Със сигурност ще ги почувствате, потопявайки се в стилните дивани, които ще бъдат изложени на Светът на мебелите. Сред тях ще има високотехнологични продукти, предоставящи възможността да получите повече комфорт, уют и спокойствие у дома. Те притежават електрическа система за релакс, помощни масички и вграден минибар, докинг станция с възможност за безжична връзка със смарт устройства. Всеки модул е независим и може да се комбинира по различни начини.

Новаторска система CHOICE за мека мебел - „Създадена от дизайнери за дизайнера у всеки от нас“

Това е мотото на най-новата комбинация за мека мебел CHOICE, състояща се от набор от модулни елементи, лежанки, подлакътници, табуретки, възглавници и др. с различни размери, които могат да се комбинират според  вида на помещенията и нуждите на потребителя - от малки холове, през спални до огромни зали и фоайета. След време и при промяна на идеите и обстоятелствата композициите могат да се променят, да се допълват, да се разместват и да се преобличат в нови цветове. Мебелите са изработени грижливо и качествено от масивна букова конструкция. Дамаските са от непромокаем микрофибър и могат да се свалят, перат и подменят. Голямо удобство са  и раклите за съхранение на багаж под всеки модул.

Витрини ще дадат свобода на фантазията ви

Комбинацията на три елемента от различни материали и цветове в една витрина дава свобода на фантазията за реализиране на красиви идеи. Такава е новата витрина „Фантазия Трио“, която ще бъде представена за първи път на изложението Техномебел. Конструкцията може се прилага за създаване на декоративни мебелни вратички, преградни пана, облицовки. Предимствата ѝ са, че за разлика от стандартните профилни рамки тя няма технологични фуги между профилите на рамката; производството е по-бързо, конструкцията е разглобяема и позволява лесна смяна на всеки елемент. 

Огромно разнообразие от комбинации - изцяло новата декоративна колекция на Egger предлага огромно разнообразие от комбинации, които ще Ви помогнат да градите над въображнието си. Ще получите ценно вдъхновение, интелигентни решения и добре обмислена холистична система.

Блестящи идеи за съвършена кухня. Едно ново преразпределение в кухнята за цялостна ергономичност и удобство. Висококачествени решения за най-добрата организация в кухнята. Механизмите на Kessebohmer ще ви помогнат да използвате всяко възможно място и рационализиране на работния процес.

В допълнение на това на Техномебел ще откриете и ултра тънкия вертикален аспиратор Talika. Дизайнът му придава вида на истински „прозорец през аспиратора“, а изисканата плоска форма го превръща в неизменна част от съвременното ежедневие. Подчертаните геометрични линии на аспиратора се смесват с разновидност на финиши, за да бъдат оформени различните модели със завършеци в цвят мед, щрихован титан или  цимент в комбинация с интериора на кухнята.

За пореден път по време на Светът на мебелите ще се проведе конкурс Българска мебел на годината. В него участват български компании производители на мебели, които показват най-добрите си и иновативни продукти, демонстрирайки креативност, предприемчивост и чувство за естетика и стил. Петчленно жури от независими дизайнери и архитекти ще определят Българска мебел на годината в четири различни категории. Посетителите на изложенията също ще могат да гласуват за своя фаворит сред номинираните продукти и петима от тях ще спечелят ваучер на стойност 500 лв.

Техномебел и Светът на мебелите ще се проведат от 24 до 28 април, като през последния ден входът е свободен.