14.09.2019

Aniventure Comic Con 2019 – по-мащабен и завладяващ отвсякога

Интер Експо Център отваря вратите си за едноименното събитие, което събира японската култура аниме и манга

По-завладяващ отвсякога, изключително мащабен и изпълнен с много нови изненади за хилядите фенове. Това е невероятната атмосфера на Aniventure Comic Con – фестивалът на японската култура аниме и манга, който се провежда в Интер Експо Център на 14 и 15 септември. За 14-а поредна година мегасъбитието, организирано от Key Events and Communication, дава възможност на многохилядната аудитория да се срещне с любими и световноизвестни популярни актьори, косплейъри, влогъри.

Във вдъхновяващата обстановка Aniventure Comic Con 2019 събира почитателите на традиционна и модерна японска култура, на японската анимация - аниме, манга комикси, конзолни и компютърни игри, бойни изкуства и предоставя поле за изява на млади таланти в областта на изобразителното изкуство, изработката на костюми и аксесоари, театралната сцена, видеомонтаж и ефекти и други.

Наситената програма ще срещне феновете с любими художници, Gaming Cosplay конкурси, бойни деномстрации, филмови премиери, импро театри, завладяващи състезания и гейминг финали. Феновете ще могат лично да се срещнат и с любимите си филмови актьори. Специално за мегасъбитието у нас е звездата от Game of Thrones и Хари Потър, Наталия Тена. От света на Хари Потър е и актьорът Девън Мъри, познат с образа си на Шеймъс Финигън. Ключово е мястото и на актьорите от известните български сериали. Сред любимците на публиката ще бъдат Мариан Вълев, Захари Бахаров, Михаил Билалов.

Отваряйки широко своите врати за далечноизточната култура, на Aniventure Comic Con 2019 са изградени специални зони за декорация на Учива ветрило, писане на чаено хайку, рисуване на енсо, бамбук, птици, многобройни лекции и прожекции. Публиката ще бъде свидетел и на японски марионетен театър. Разбира се, подобаващо място ще бъде дадено и на K-pop културата.

За първа година Aniventure Comic Con ще посрещне и легендарни комикс художници, създатели на DC и Marvel Comics. Сред имената откриваме Scott Hanna, работил по образите на Batman, Wonder Woman и Superman, Avengers, Spider-Man, Iron Man, X-Men и Hulk. Публиката ще завладее и Jim Calafiore, познат с творчеството си по Exiles на Marvel Comics, Aquaman и Batman за DC. Феновете ще се срещнат и с Tom Raney, илюстриращ Ultimate X-Men и Uncanny X-Men за Marvel Comics, и Outsiders за DC Comics. Лично ще присъства и Стен Дамянов – създател на едноименния персонаж Just Spas. А Благой Иванов и Петър Станимиров ще представят комикса „Седем градски гряха”.

Всеки може да усети духа и атмосферата на Aniventure Comic Con 2019. Фестивалът се провежда в Интер Експо Център на 14 и 15 септември.

Aniventure Comic Con 2019 събира почитателите на традиционна и модерна японска култура