18.07.2019

Управителят на ИЕЦ Ивайло Иванов и зам.-управителят Йоан Младенов пред „Дарик“ радио за мащабните инвестиции, обновяването на залите и подобряването на услугите

Интер Експо Център се позиционира като една от локациите за големи международни събития

Бъдещите планове за развитието на Интер Експо Център разкриха управителят Ивайло Иванов и зам.-управителят на международния изложбен център Йоан Младенов в интервю за Дарик Радио. Двамата се фокусираха върху извършващия се в момента мащабен ремонт в комплекса на стойност над 1.5 млн. лв.

„Това е най-мащабният ремонт за последните 10 години. Цялостно преобразяваме първия етаж на Конгресния център и правим допълнително освежаване на залите на втория етаж“, коментира Ивайло Иванов. Управителят на Интер Експо Център допълни, че конгресната част функционира в този си вид от 2003 г.

Планирано е модернизирането и ремонтните дейности да приключат в средата на месец септември, за когато вече в календара са заложени събития на корпоративни клиенти. „Движим се в график“, заяви в ефира на радио „Дарик“ Ивайло Иванов. Той отбеляза, че по време на ремонта на разположение са шестте изложбени зали, които могат да се използват и за конгресни събития с капацитет над 2000 души. Изложбените палати ще бъдат оборудвани със специалните акустични завеси, чувствително подобряващи условията за озвучаване на големите концерти, често домакинствани от Интер Експо Център.

По-голям комфорт за клиентите

Мащабната промяна ще повиши комфорта на клиентите и ще подобри цялостната функционалност на сградата. „Основната ни цел е да повишим качеството на услугите ни. Заложили сме на най-висок клас материали от немски производители. Стенните облицовки ще са от пресован дървен материал. Благодарение на всичко това акустиката ще бъде чувствително подобрена и ще бъдат покривани все по-сериозните изисквания на партньорите ни“, отбелязва Йоан Младенов.

Технологии от последно поколение

За тази цел зала "Витоша" ще бъде оборудвана с последно поколение curved екран, който благодарение на своята вдлъбната форма ще позволява 360-градусова визуализация. Следвайки човешкия поглед екранът създава изключително широка панорамна гледка. С внедряването на иновативните технологии и подходи зала „Родопи“ буквално ще може да се трансформира. Това ще се случи благодарение на специалните подвижни стени. Надградени ще бъдат и интерактивните възможности на конгресните зали.

Промяна на всички нива

Промяната в международния изложбен център ще бъде на всички нива, единодушни бяха Ивайло Иванов и Йоан Младенов. Тя ще обхване и обслужването на клиентите, подобряването на комуникацията, разработването на бонусни и лоялни програми за крайните корпоративни клиенти и за организаторите на събития. За целта вече са започнали обучения за повишаване на професионалната квалификация на персонала.

„Интер Експо Център ще бъде позициониран като една от локациите за големи международни събития, които са пряко свързани с развитието на конгресния туризъм, коментира Йоан Младенов.

За провеждането на този тип форуми в България от първостепенно значение е Българското конгресно бюро, на което ИЕЦ е съучредител и участва в управителния съвет. Българското конгресно бюро е организацията, която на национално ниво работи за привличането на големи международни конгреси с капацитет до 1000 и над 1000 души.

Всичко за мащабните инвестиции, обновяването на залите и пътят към по-добрите услуги, които Интер Експо Център предлага, ще откриете в сайта www.iec.bg.