новини

Най-голямото бизнес събитие в София – изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ ще съберат на едно място хранително-вкусовия бранш от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център.

Фермерско зряло говеждо месо – само за ценители 

Eдин от акцентите на тазгодишното издание на МЕСОМАНИЯ е фермерско зряло говеждо месо, което се произвежда по утвърдена технология и съобразено с изискванията за DRY AGING в световен мащаб. Месото от предварително подбрани животни се полага в камера за зреене за период от 14 до 60 дни, при които достига до различни етапи на зреене и подобрява вкусовите си качества. Фермерското зряло месо е наситено с аминокиселини и колаген, което го прави нежно, крехко и лесно за храносмилане и усвояване от организма.

За поредна година сурово-сушени продукти и деликатеси ще бъдат представени на изложението. "Луканковият меч" е един от новите продукти, създаден от екип технолози, провокирани от историческото минало на Тракийския регион. Продуктът е произведен от едро кълцано свинско месо с класически подправки, характерни за района на Беломорска Тракия.

Луканката, бабекът и веселяшката броеница – вкусовете на България 

Панагюрската луканка e традиционен месен продукт, отличаващ се със специфични рецептура, метод на сушене и пресоване, форма, аромат, вкус и консистенция. За приготвянето му се използва говеждо и свинско месо, което се смила и смесва с ароматен букет от подправки.

Деликатесен шпек е нов, висококачествен продукт, пушен на буково дърво, с цели парченца месо, отговарящ на високите потребителски изисквания. Майсторлъшкият вкус на продукта се дължи на умелата комбинация от свинско месо и ароматния микс от натурални подправки.

Веселяшката броеница и Бабекът – тракийска пуска също ще могат да бъдат опитани по време на МЕСОМАНИЯ. Интересен продукт е и домашна луканка с орехи - ядките допълват традиционния вкус със своята нежна хрупкавост. Сред експонатите още ще бъдат и едни от любимите на потребителите продукти телешка луканка, неврокопска луканка, бански старец, домашен неврокопски суджук и много други.

Айвар за по-вкусно месо

Айварът е продукт с изключително високо качество, който е създаден по автентична балканска домашна рецепта. Характерен е с това, че се приготвя предимно от чушки и патладжан. Не съдържа никакви оцветители и консерванти. Изисканият му вкус и плътна консистенция го правят подходящ както за междинно хранене, така и за всяка вечеря.

Чисто месо с щипка сол и много любов по стара гоцеделчевска рецепта

Телешкo месо в буркан и свинско месо в буркан – бързо и удобно за всяко домакинство. Приготвено е по стара гоцеделчевска рецепта, за да се получи едно чудно, готово за похапване и споделяне месо. За да отговори на възроденото търсене на старите рецепти и вкусове, Месомания ще покаже сушена кървавица, като един от най-харесваните традиционни колбаси. Прави се от свинско месо и много праз, по автентична рецепта от Пиринския регион. Изсушена е и е готова за консумация, като перфектно се комбинира с чаша червено вино.

Всички новости на МЕСОМАНИЯ следете в сайта - food-exhibitions.bg .