новини

Изложението събира 350 изложители от България и още 22 държави

От 14 до 16 февруари Интер Експо Център е домакин на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“. Това е 35-ото издание на форума, в който участие ще вземат повече от 350 изложители от България и още 22 страни. На официалното откриване присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, заместник-министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия Рената Пинджо и управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов.

 „Ние ще продължим да подкрепяме този международен форум и да надграждаме“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя напомни, че туризмът е проводник на мира. „На тази борса ще се създадат нови отношения, възможности и контакти“, допълни тя, информирайки, че секторът формира 13% от брутния вътрешен продукт на България.

„Туризмът е глобален феномен. Той интегрира хората и народите помежду им“, каза в словото си заместник-министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия Рената Пинджо. Тя определи като „короната на добросъседските отношения“ българо-сръбското партньорство по време на форума.

Утвърдил се като най-мащабното събития за туристическия отрасъл в България, „Ваканция и СПА Експо“ всяка година събира стотици изложители и повече от 20 000 специалисти от туристическата индустрия. Сред участниците са национални туристически организации, асоциации и сдружения, туристически фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, общини, учебни заведения, транспортни организации, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

Първият ден на изложението е отворен само за професионалисти. Останалите дни са със свободен вход за посетителите. По време на форума ще бъдат изнесени многобройни презентации, които могат да бъдат посещавани свободно от всички присъстващи.

Организатор на „Ваканция и СПА Експо“ е ПРИМ ЕКСПО. Събитието се провежда под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столична община, БХРА, БАТА, АБТА, БТК, АЕБ, БУБСПА, Сдружение Туризъм, Софийски туристически район.

Форумът е придружен и от богата съпътстваща програма, в рамките на която ще бъдат обсъждани актуални проблеми на бранша, фирмени презентации, представяне на нови програми и нови технологии.