новини

Интер Експо Център – София и най-големият панаирен център в испанската столица Мадрид - IFEMA - Feria de Madrid, ще работят за популяризирането на своите изложенията в двете европейски столици. Компаниите подписаха договор за сътрудничество, който ще позволи да се осъществи партньорство в анализирането на възможностите за съвместно изпълнение на проекти.

Със своята 37-годишна история IFEMA - Feria de Madrid е един от най-важните изложбени центрове в Испания и един от европейските лидери в бранша. Компанията има стратегическо значение за развитието на региона и играе важна роля за насърчаване на икономиката и бизнеса.

Изложбеният център отчита над 80 милиона посетители и близо 2000 международни изложения, които са донесли приходи на стойност от 23,6 милиарда евро от създаването му през 1980 г. до днес.

Интер Експо Център е първият изложбен комплекс в София. Разполага с шест изложбени зали и Конгресен център, в които се организират над 25 международни изложения и над 300 събития годишно. Реномето на компанията се гради повече от петдесет години с развиването и успешното реализиране на тематични международни изложения, посветени на различни браншове. Компанията разбира, че осъществяването на международни връзки в бързо променящата се среда помага за успешното правене на бизнес по целия свят, а всяко изложение предоставя информация от първа ръка и възможност за изграждането на полезни контакти.

Договорът за сътрудничество, който подписаха Интер Експо Център и IFEMA - Feria de Madrid, ще определи гъвкава рамка, която да регулира всички предстоящи споразумения.

От 21 март 2016 г. Интер Експо Център е официален представител и търговски партньор на третия по големина организатор на изложения в света - Messe Frankfurt​. През 2015 г. Messe Frankfurt е организирал над 130 търговски изложения, като е привлякъл над 90 хил. изложители и над 4 милиона B2B посетители. Панаирът е представен в над 150 страни чрез своите 28 дъщерни дружества и над 50 международни партньори.