новини

Международните специализирани изложби Българска строителна седмица и SECURITY EXPO 2017  отварят врати от 15 до 18 март 2017 г. в Интер Експо Център. В 14 ч. тържествено откриване направи служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Уважаеми гости, колеги, дами и господа, днес за пореден път откриваме традиционното изложение за сигурност и безопасност СЕКЮРИТИ ЕКСПО. Тук  си дават среща представителите на бизнеса, държавните институции и инженеринговите организации, работещи в областта на обществената сигурност.

МВР е традиционен партньор и участник в СЕКЮРИТИ ЕКСПО. Тази година министерството е представено от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и  Дирекция Комуникационни и информационни системи”.

Безопасността на обществото, корпоративната и персоналната сигурност през последните години се превърнаха в един от най-важните проблеми в национален и глобален мащаб. Международният тероризъм и организираната престъпност  генерират нови предизвикателства пред правителствата и гражданите в сферата на системите за сигурност и безопасност. В усилията за ефективното им противодействие  на преден план излизат експертите  в областта на сигурността, които с помощта на новите технологии търсят и намират нови интелигентни решения. 

В този смисъл СЕКЮРИТИ ЕКСПО е платформата, която дава отлична възможност на българските и международни производители и търговци да представят цялата иновационна гама и развитие в бранша.

Пожелавам на всички участници и гости на изложението СЕКЮРИТИ ЕКСПО 2017 ползотворна и успешна делова работа!“, каза Узунов.

Председателят на  Българската търговско промишлена палата Цветан Симеонов допълни: „Наблюдаваме нараснал интерес към сигурността. Всички фирми в изложението Секюрити Експо показват новостите и постиженията в бранша. МВР и Пожарната се явяват патрон на събитието. Като такива те ще бъдат запознати с водещите иновации в сигурността. От своя страна съпътстващата програма ще подобри знанията на специалистите и присъстващите.“

Изложението Секюрити Експо традиционно се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи на България. Организатори са Българската търговско-промишлена палата и Интер Експо Център. Изложбата е единственото специализирано събитие за България в този бранш и едно от най-авторитетните за региона, които демонстрират последните постижения в областта на обществената и частната сигурност и безопасност.

На 17-ото поредно издание на форума Българска строителна седмица ще се срещнат производители, дистрибутори, търговци, инвеститори и експерти. Там ще бъдат представени повече от 200 български и международни компании. Свои щандове ще разположат компании от България, Германия, Италия, Чехия, Полша, Румъния, Турция и Молдова.

Секюрити Експо представя иновации и високоефективни продукти с най-добро качество на 40 фирми от България, Беларус, Китай и Турция. Фирмите ще демонстрират на посетителите продукти в областта на: пожароизвестяване, пожарогасене, видеонаблюдение, CLOUD инжинерство - IP и мрежи, IT и комуникации, контрол на достъп, биометрия, антитерористични средства, периметрова защита, защита на критична инфраструктура, алармени системи, бариери и паркинг системи, защита на пренос на данни, Big Data, М2М услуги, безпилотни авиационни системи (дронове) и др.

Вратите на изложенията ще бъдат отворени за посетители между 10.00 и 18.00 часа от сряда до петък, а в събота – от 10.00 до 16.00 часа. Входът се осъществява срещу регистрация на място в Интер Експо Център.