новини

Служебните министри на икономиката и на околната среда и водите Теодор Седларски и Ирина Костова откриха изложенията MachTech&InnoTech Expo и ВОДА СОФИЯ. Те подчертаха важността на двата международни форума, провеждащи се в Интер Експо Център. На откриването присъстваха Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център, Никола Стоянов – зам.-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Камен Колев заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК) и заместник-председателят на Българската търговско промишлена палата (БТПП) Георги Стоев.

„За мен е чест да открия изложения като днешното“, каза по време на тържественото откриване на MachTech&InnoTech Expo 2017 служебният министър на икономиката Теодор Седларски. Той подчерта, че индустрия 4.0 е налице и изрази задоволството си, че този сектор, който създава все по-голяма допълнителна стойност, се е събрал на едно място в Интер Експо Център. Теодор Седларски подчерта, че оглавяваното от него министерство подпомага българския бизнес, а Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира частично финансиране на български фирми. Изложението MachTech&InnoTech Expo събира на едно място над 120 водещи компании, които ще представят над 250 световни бранда в най-новото от света на технологиите.

ВОДА СОФИЯ 2017 събира на едно място иновациите от сектора

Тържествено открито бе и изложението ВОДА СОФИЯ 2017. „Това е единственото ежегодно изложение в България за водния сектор“, каза в словото си служебният министър на околната среда и водите Ирина Костова. „На форума могат да бъдат открити всички новости в бранша... Всичко, което ще бъде показано тук е в синхрон с нашето и европейското законодателства“, каза тя, напомняйки, че един от акцентите на настоящата оперативна програма е именно водният сектор. По време на ВОДА СОФИЯ над 50 фирми, представители и дистрибутори на световни производители, ще покажат възможностите за пестене на водата и опазване на водните ресурси. Бизнесът ще открие най-добрите продукти директно от производители в бранша от Австрия, Германия, Италия, Испания, Полша, Румъния, Турция.

„Залите са атрактивни, изпълнени с машини и съдържание“, каза пред многобройните присъстващи Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Той напомни, че през 2017г. мащабите на двете изложения са утроени. Ивайло Иванов подчерта, че през тази година изложението ВОДА СОФИЯ предлага много решения както за общините, така и за индустриите.

Своите благодарности за дългогодишното партньорство с Интер Експо Център изказа и Камен Колев заместник-председател на Българската стопанска камара (БСК) .

Вратите на MachTech&InnoTech Expo и ВОДА СОФИЯ са отворени за посетители от 10.00 до 18.00 часа. Двете изложения, както и младежкият инженерен форум „Аз, инженерът“, се провеждат успоредно.