новини

Компаниите Интериор-И и TED BED взеха първите награди в конкурса ЩандЪТ. Събитието бе организирано за първи път в рамките на Техномебел и Светът на мебелите, които се провеждат в Интер Експо Център от 24 до 28 април.

Тримата финалисти за наградата в Техномебел бяха Интериор-И, Кастамону България и Кроношпан България, а в Светът на мебелите - TED BED, GS MALMGREN INTERIORS и Тотал – М.

„Идеята за конкурса се роди след успешното миналогодишно изложение“, разказа по време на тържествената церемония управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов. Участниците в конкурса бяха оценявани по три критерия: оригиналност на дизайна, прецизност на изпълнението и аранжиране на експонатите.

Победителят бе избран от петчленно жури с чуждестранно участие, в състав: доц. Мирослав Богданов (доцент по пространствен дизайн), Георги Пенков (с 30-годишен опит в панаирната реклама, проектиране и изграждане на щандове), Вихра Огнянова (организатор на изложения и рекламни събития), Андрей Траянов (организира участия в международни изложения в България и чужбина) и Андрас Коос – архитект, продуктов и интериорен дизайнер.

7-мо издание на Българска мебел на годината

В рамките на тазгодишните изложения за седми път бе дадено и отличието за българска мебел на годината. В него се включиха 15 фирми с общо 20 продукта. Първа награда взе WOOD LINE с трапезната си маса Asimetrik, а втора и трета – съответно Love 2 Design (със заседателна маса) и Актив Декор (с кухненски остров). Специална награда получи и ЗОРА СТИЛ.

Компаниите бяха оценявани от жури в състав: Илиан Милинов – председател, Свилен Гамолов, гл. ас. д-р Светослав Анев, арх. Радина Гешева и доц. д-р арх. Орлин Давчев.