новини

Медицинското изложение Булмедика/Булдентал е в разгара си. Първият ден беше изключително богат откъм събития за посетителите и специалистите. Вторият и третият ден няма да разочароват никого, продължаваме темпото в същия дух, разказват организаторите от Интер Експо Център.  

„До момента нашите гости успяха да видят училище за родители със съвети на специалистите, как се осъществява 3D принтирането в денталната медицина, а огромен брой от тях премериха нивото си на кръвна захар със скриниг тест за риск от диабет“, допълниха от изложбения център.

Огромен интерес предизвика събитието “Мама и бебе – училище за настоящи и бъдещи майки“, организирано от медицинската платформа Credoweb. Трима професионални лектори разказаха как всяка жена може да се превърне в успешна и знаеща майка. Д-р Вяра Костадинова – неонатолог от Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда разказа много подробности за грижата за новороденото. От своя страна инструкорът по кърмене Стефка Табакова  разказа за митовете и реалността на кърменето. Яна Раковски зарадва всички посетители с гимнастика за бебета.

Метаболитните болести – генетика, епигенетика и протеомика уоркшоп – епигенетика на метаболитните болести с модератор проф. Бесим Мемеди се осъществява през втория ден на изложението. Лекторът Диян Ганев ще разкаже спецификите на генетиката и епигенетиката на инсулина. Терапия на генетичните болести – пътя към геномно редактиране е темата, по която ще говори доц. Иванка Димова. Естетичното и козметично зъболечение също е акцент в програмата през втория ден на Булмедика/Булдентал. Всички курсове, семинари и лекции може да следите тук: http://bulmedica.bg/bg/visitors/attending-program

Булмедика/Булдентал се провежда от 17 до 19 май в Интер Експо Център с работно време от 9.30 до 18.00. Билетът за събитието е на цена от 5 лева.