новини

Висококачествени оръжия, модулни системи и многобройни аксесоари. Всичко това, предложено от компания ВИП Оръжейни комплекси, ще откриете на щанда им по време на изложението Наслука - Лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 14 до 17 септември в Интер Експо Център – София.

Сред акцентите в програмата ѝ ще бъде Benelli  828U Silver 12/76. „Това не е просто надцевка или просто първата надцевка на Benelli, основната разлика между 828U и всички останали се крие в заключващия механизъм Lock Plate“, коментират от ВИП Оръжейни комплекси. Benelli 828U използва плочка от закалена стомана, заключваща се в цевта.

Цевта и плочката стават едно цяло, издържайки цялото налягане от изстрела. Така освобождават от напрежение заключващите и сглобяващи механизми между цевта и цевната кутия, което дава по-голям ресурс на оръжието. Надцевката е снабдена с ежектори и алуминиева цевна кутия. Добре познатите криогенно изработени PowerBore цеви дават прецизност. Продуктът разполага с полуложа и приклад, изработени от дърво със стилни накадки, Quadra Fit приклад за лесна настройка според желанията на стрелеца, полиуретанов задтилък, регулируем полиуретанов набузник и Progressive Comfort система намаляване на откатната енергия и надигането на цевта. Мерната линия е карбонова с фибро-оптична мушка. Надцевката е с един спусък, цевите се избират ръчно чрез палец на предпазителя, а смяната става автоматично при изстрел.

Карабината Blaser R8 Baronesse Semi Weight 8x68S

R8 Baronesse Semi Weight притежава всичко нужно за една успешна карабина. Тя е със студено кована, флутирана Semi Weight цев с диаметър 19 мм, дължина 650 мм в калибър 8x68S. Снабдена е с механични мерник и мушка и с възможност за поставяне на шина за допълнителни мерни прибори. Затворът е с дървено топче; главата на затвора е с титаниево-нитридна анодизация, предпазваща от корозия, и допринася за добрия вид на оръжието. Цевната кутия и капачката на ръкохватката са с гравюри на елени. Спусъкът е лек и прецизен с титаниево-нитридна анодизация. Пълнителят е с капацитет 3+1 патрона. Прикладът и полуложата Baronesse са произведени от орехово дърво, набузник от "Баварски" тип, гумен задтилък за обиране на откатната енергия, абаносов връх на полуложата, накадки за по-сигурен хват на ръкохватката и полуложата и карабинки за ремък.

Zeiss Conquest V6 2-12x50 ASV ret.60

Модерната оптика V6 2-12x50 се представя добре както на големи дистанции, така и при лов на гонка или от чакало. Разполага с FL лещи с многослойни покрития, чрез които се осигурява до 92% пропускливост на светлина, съчетано с 50 мм диаметър на предната леща; това прави продукта подходящ и при дейности по време на здрач. Оптиката притежава покритие LotuTec, подобряващо видимостта и предпазващо от задържане на вода, прах и замърсители. Използвайки продукта, ловецът разполага със зрително поле от 20,5 м. на 100 м. при 2x увеличение и 3,4 м. на 100 м. при 12x увеличение. Корпусът е от цяло парче анодизиран алуминий с диаметър на тръбата 30 мм. Zeiss Conquest V6 2-12x50 е снабдена с добре познатата скала 60 във втора фокална равнина. Точката на подсветката е смалена максимално, за да покрива минимална площ от мишената, а благодарение на възможността за регулиране на яркостта е достатъчно ясна, за да се различава. Подсветката се захранва от 3V литиева батерия CR2032. Оптиката има и балистичен коректор ASV. Компактен и здрав дизайн, ниско тегло 620 гр. и оптичните параметри правят Conquest V6 2-12x50 добър избор за всеки тип лов.

Продуктите, които компанията  ще представи на „Наслука - Лов, риболов, спорт“, ще откриете от 14 до 17 септември. От 14 до 16 септември вратите на изложението ще са отворени от 10.00 до 19.00 часа, а на 17 септември – до 17.00.