новини

Подбирането на правилното оръжие и оборудването с подходящата спрямо сезона и метеорологичната обстановка екипировка са от първостепенно значение при лова. Съобразявайки се с потребностите на всеки ловец, фирма ZARIMEX предлага на своите клиенти професионални оръжия, съчетаващи красота, стил елегантност и функционалност, оптики, екипировка и др.

По време на тазгодишното изложение „Наслука, лов, риболов, спорт“, което ще се проведе от 14 до 17 септември в Интер Експо Център, на щанда на компания  ZARIMEX посетителите ще открият ловната карабина Anschutz 1727F German Stock в кал. 17 HMR. Нарезната пушка е с двустепенен спусък и линеен затвор, позволяващи много бързо повторение на изстрела само с едно движение на китката. Колкото до калибъра - .17HMR (Hornady Magnum Rimfire) - това е един от най-бързите карабинни боеприпаси, широко считан за най-добрия ловен патрон за хищници. С начална скорост от 777 м/сек. и екстремно плоска траектория, патронът предлага голяма гама от възможности за избор на куршума.

На щанда си компанията ще предложи и радара Labradar. Той може постоянно да измерва скоростите на карабината, пистолета или гладкоцевната пушка на разстояние до 90 м. Засича скорости от 20 до 1190 м/сек. - до 100 изстрела на серия, с до 9999 серии. Радарът запазва данните и е снабден с USB изход и SD карта.

Посетителите ще се запознаят и с термалните бързомерци TP Logic. Това са американски ловни термовизьори със сензор за топлинни вълни, чрез който могат да бъдат различени минимални температурни разлики. Благодарение на него целта се забелязва в абсолютна тъмнина, в прашно или задимено място и сред гъста растителност.

Правилната екипировка

За удобството при лова ZARIMEX предлага всесезонен комплект от Seeland Дания – Hawker. Той е с водоустойчив и вятъроустойчив външен слой дрехи, изолиращ среден слой и транспортиращ влагата вътрешен слой и може да се комбинира според сезона. Компанията ще представи и дрехите с нагряване на Nordic Heat - елеци, термо бельо, ръкавици, стелки, които се включват с натискане на един бутон. Продуктите са тествани и одобрени от ловци, туристи, професионални спортисти, специални части и други.

На 15 и 16.09. на щанда на ZARIMEX ще присъстват представители на Sellmark - производител на мерни прибори с марките Sightmark и Firefield, които ще дават информация от първо лице, а посетителите ще могат да се възползват и от специални цени на продуктите. На 15 септември ще гостуват производителите на дрехите с нагряване Nordic Heat.

Продуктите, които ZARIMEX предлага, ще откриете в зала 1, щанд D7. От 14 до 16 септември вратите на изложението ще са отворени от 10.00 до 19.00 часа, а на 17 септември – до 17.00.