новини

„Кариера в България“ официално се откри в Интер Експо Център. Инициативата беше приветствана от Информационното бюро на Европейския парламент за България, под чийто патронаж се провежда форумът, и от Държавната агенция за българите в чужбина, споделиха организаторите от сдружение „Тук-Там“ и Back2BG.com.

Цели 10 години форумът Кариера в България информира българи с опит в чужбина за кариерните възможности в страната. Основната цел на събитието е да представи пълна картина на пазара на труда в България. Богата ще бъде програмата през целия ден. Първата тема е: "България в ЕС: Какво се промени за 10 години?“.

Над 1500 българи с международен опит посещават ежегодно събитието. Сред тях са студенти, специалисти и предприемачи. Всяка година в изложението се включват над 90 топ компании, предоставящи възможности за реализация в България. Кариерно изложение, конферентна програма с лекции и дискусии, работилници, фирмени презентации и кариерни консултации – това са само малка част от активностите по време на форума. Съвместно с десетки партньори в лицето на институции, медии, неправителствени организации ние създаваме платформа за обмяна на опит, знания и контакти преди, по време и след форум „Кариера в България. Защо не?“.

Събитието е първото в България, което ще се проведе под изключителния патронаж на Европейския парламент. През годините е награждавано ДВУКРАТНО за бизнес събитие на годината, а пет поредни години е било под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.