26.11.2022

От 0 до 100% ръст в обема от събития само за година

Големите проекти се завръщат. Първа спирка е Интер Експо Център.
 
През последните две години събитийната индустрия усети силно разклащане под краката си, но пък точно тази нестабилност, направи всички по веригата много по-адаптивни и прецизни в работата си. Резките завои в обстановката доведоха до планиране със забавяне и в по-кратки срокове, а не рядко организацията се променяше и в движение. Днес, благодарение на положителното развитие в пандемията, се усеща силно завръщане на събития от всякакъв формат, като определено повечето са на живо или хибридни. В Интер Експо Център само за октомври месец 2022г. бележим ръст със 100% при конферентните събития, спрямо предходната година за същия период. Броят им за месец октомври 2022г. е еквивалентен на този за същия месец през 2019г., когато събитийната индустрия разцъфтяваше. Освен това, при международните изложения също бележим ръст от 50% за периода, в сравнение с 2021г. Факт е и завръщането на големите международни компании в зала, както и корпоративните партита, което беше немислимо само допреди година. Не липсват и нови тенденции в събитийния бранш. Усеща се възход на екипната работа, като все по-често се срещат събития реализирани съвместно от партньорски компании, а дори и обединения на партньори.

Смелите проекти отново са тук

Благоприятният климат в индустрията със сигурност даде поле за изява на много организатори, които с нетърпение очакваха този момент. Така първите грандиозни проекти са вече факт. През месец декември, точно в новогодишната нощ, предстои едно от най-зрелищните новогодишни партита правени някога в България - Spice New Year Eve. А преди това, в началото на месеца, загряваме добре с епично парти от Metropolis. Първата събота на декември (03.12) започва ударно със световния парти франчайз Cocoon, емблема за електронната музика, който идва отново в страната за Cocoon Sofia at Metropolis. Събитието обещава да бъде гръмко със своята 9-часова продължителност и световноизвестни DJ-и на една сцена - Sven Vath, Maurizio Schmitz и Gregor Tresher. Те ще представят пред българската публика за първи път “новия Cocoon“.

Новогодишно парти с мащабите на близо две футбулни игрища

За първи път в страната ще се проведе новогодишно празненство от такива мащаби – Spice New Year Eve, а негов домакин ще бъде Интер Експо Център. Организаторите от Fest Team, Radio Energy и Spice music festival обединяват сили и ноухау, за да реализират събитие, провеждащо се в рамките на един ден в 4 зали, на площ  от повече от 10 000 кв.м, с три сцени, гала вечеря и амбицията да съберат 7000 души под един покрив. София ще посрещне в новогодишната нощ над 20 международни артисти, сред които East 17, Sonique, 2 Unlimited, Capella, Jenny от Ace of Base, идващи специално за българската публика. Програмата на събитието е подготвена така, че да има за всеки по нещо в 12-часовия музикален маратон. Трибют концерти, със звучащи емблематични хитове на Backstreet Boys, Spice Girls, Robbie Williams и Amy Winehouse. DJ партита, с компилация от топ артисти, включително и любимият на софийската публика бранд Shame party. И разбира се черешката на тортата – Live концертите.

Кооперативност за бързи обороти и голям обем от събития

„Проект от мащабите на Spice New Year Eve, при това точно за новогодишната нощ, е моя мечта и цел откакто се занимавам със събития и съм щастлив, че тя най-после ще се реализира.“, каза Йоан Младенов, зам.-управител събития и MICE в Интер Експо Център. “Завръщаме се към познатите ни от преди бързи обороти и голям обем от събития в мащаб, благодарение на положителното развитие в индустрията и все по-смелите организатори. Тъй като знаем, че въпреки огромното желание и усилия от тяхна страна, все пак обстановката е трудна, правим всичко по силите си да бъдем максимално кооперативни с клиентите си, за да достигаме заедно нови върхове.“, допълва още той.

 
Gallery