17.01.2020

​Архитектурно-строителна седмица отбелязва 20-годишен юбилей с най-мащабното си издание за десетилетието

С най-мащабното си издание за последното десетилетие, над 10 000 кв.м. изложбена площ, професионална бизнес платформа, събираща компании от България и чужбина, които представят последните тенденции в строителния сектор. Това ще бъде атмосферата на изложение Архитектурно-строителна седмица 2020, чието юбилейно 20-о издание изпълва залите на Интер Експо Център от 25 до 28 февруари.

Бизнес изложението, което фокусира интереса на строителния бранш, устойчиво развива вече 20 години концепцията, с която събира в четири изложбени палати, на 10 000 кв.м, компании от многобройни строителни направления. Представителите им ще имат възможността за среща с мениджъри, архитекти и проектанти, инвеститори и предприемачи, инженери, дистрибутори, търговци, интериорни дизайнери и специалисти от страната и чужбина. „Всеки може да направи своята предварителна регистрация за посещение в сайта ни – buildingweek.bg“, уточняват организаторите.

Водещи компании от страната и чужбина

Над 150 са компаниите директни изложители. Сред тях са фирми от България, Германия, Турция, Румъния, Италия и други, които ще представят продуктите на стотици брандове. „Очаква ни най-мащабното присъствие на участници от Турция за последното десетилетие“, споделят организаторите. Към момента заетите от тях площи са над 400 кв.м.

През 2020 г. организаторите обособяват в рамките на форума тематиките „Вътрешни довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Външни довършителни дейности”, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“ и „Индустриално строителство и оборудване“. Изложбеният профил се обогатява чрез отварянето на още една зала за компаниите от сферите на “Сградната автоматизация”, “ОВиК” и “Smart системи”.

Предложения за строителството от последно поколение

Възможностите, които изложението предоставя като професионална платформа за договаряне, съчетани с тенденциите в сектора, привличат интереса на основните участници в строителния бранш.

В сектор „Вътрешни довършителни работи“ присъстващите ще открият продуктите и технологиите и на новите участници – Естета интериори, Естетико, Полихром, GROHE AG, Бани „Джиа“, Паркетен свят.

От 25 до 28 февруари водещи компании ще покажат своите предложения, продукти и услуги за „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи“. Сред тях са Солид 55, VAS PRO, VJF, Алтест. В секторите „Груб строеж и външни довършителни дейности“ и „Индустриално строителство и оборудване“ откриваме имената на Кнауф България, Оргахим, Технопанел, ITT BULGARIA, Боро теракол, HTI BULGARIA. Направление „ОВиК“ привлича интереса участието на Темпекс, Дамвент, Атаро Климат, Проксимус инженеринг, Systemair, Plamcom, Биомаса енерджи, Фидокс и други. С пълния си капацитет в изложението се включват HENKEL BULGARIA,  ARMORMAT, RUUKKI, Euromarket Group, TERAZID, DOMUS NG, AURUBIS BULGARIA, IZOMAX, ROOF COMPANY, Барбали и др.

Топлоизолация от последно, екопанели от слама и боя със специални ефекти, ще бъдат само малка част от продуктите, чиито качества ще бъдат демонстрирани по време на изложението. На юбилейното издание АУРУБИС ще представи възможностите на железния силикат, а НОРТОП – прозорецът за плосък покрив DXW. Ще се запознаем и с качествата на битумните керемиди на IKO от АРМОРМАТ; преимуществата на металните керемиди ще демонстрира ROOF Company. С акцент върху гумените хидроизолации се впуска Домус Ен Джи. Ще бъдат представени и алуминиевите си профилни системи и софтуерни решения от АЛУКЬОНИГЩАЛ, както и неносещият оставащ кофраж на „Термоблок Изолинвест”. До роботизирани и високотехнологични решения за дома и офиса ще ни докоснат АКТАКОН Системни Интеграции, Дедал Къмпани, Тултехник Системс и много други.

Близко сътрудничество с професионалните организации

Сред основните предпоставки за възходящите тенденции в развитието на Архитектурно-строителна седмица организаторите поставят тясното партньорство с професионалните организации – Българска асоциация за изолации в строителството, Камара на архитектите в България, Камара на строителите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Сдружение български врати, прозорци и фасади, Български съюз на производителите на сглобяеми къщи, Асоциация на професионалните озеленители, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие и Проект „Визия за София“.

От 25 до 28 февруари 2020 Архитектурно-строителна седмица ще предостави форум за среща, договаряне и развитие на строителния сектор, създаване на нови контакти и затвърждаване на дълготрайните бизнес партньорства. Посетителите могат да направят регистрацията си за свободно посещение на: buildingweek.bg.