24.02.2022

„Да се върнем към нормалното“ с помощта на Ваканция & СПА Експо

На 24-ти и 25-ти февруари 118 изложители ще представят пълна палитра от туристически услуги и съпътстващи дейности в Интер Експо Център
 
С официално откриване от министъра на туризма Христо Проданов, изпълнителния директор на Националното сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева и организаторите ПРИМ ЕКСПО, стартира 38-ото издание на международното туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“ . След едногодишна пауза в провеждането на живо, събитието се завръща отново в присъствена форма с богата съпътстваща програма и участници от страната и чужбина. За поредна година туристическата борса е под егидата на Министерството на туризма. Под надслов „Back to normal”, тазгодишното издание поставя акцента върху възстановяването на бранша след пандемията, връщането към обичайните обороти на работа, новите техники и технологии за адаптация на бизнеса.
 
Ключови тематики и силно регионално участие

Водещи теми, които ще бъдат дискутирани по време на съпътстващите събития в „Holiday Hall” в изложбена зала 1 и конферентните зали в Конгресен център, са модели на устойчив туризъм, конкурентоспособност на туристическа дестинация България, финансови инструменти за възстановяване на бизнеса и възможности за кредитиране от Българска банка за развитие, позиционирането на България като международна MICE дестинация и новите технологии и мястото им в туризма. Министър Проданов заяви, че проблемите, които стоят пред индустрията могат да бъдат решени с общите усилия на държавата, общините и обединен туристически бранш и че така „може лесно да отстояваме водещото място на туризма в българската икономика“. Свидетелство за активната работа в тази посока е и силното регионално участие. 29 общини от страната представят както своя потенциал, така и този на региона, културните събития и забележителностите.
 
Околосветско пътешествие в два дни

В две изложбени зали „Ваканция & СПА Експо събира туристически компании, хотели, културни обекти, национални и регионални представителства от страната, както и международни участници от Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия. Желаещите да обиколят България и света, могат да открият „билета“ за мечтаното пътешествие в следващите два дни в Интер Експо Център. Входът за международното туристическо изложение е безплатен, с предварителна online регистрация. За посещението не е необходимо представяне на зелен сертификат.
 
Допълнителна информация ще откриете на https://holidayfair-sofia.com/.