11.02.2020

​Над 200 фирми участват на 20-ото юбилейно издание на изложение Архитектурно-строителна седмица

Бизнес платформата дава възможност на водещи компании да представят най-новите си продукти и услуги от 25 до 28 февруари в Интер Експо Център

В най-мащабния си формат за последните десет години и на площ от 10 000 кв.м международното изложение Архитектурно-строителна седмица ще посрещне в Интер Експо Център строителния сектор в края на месец февруари. От 25 до 28 февруари професионалната бизнес платформа ще отбележи своя 20-годишен юбилей, събирайки представители на компании от различни сфери на бранша с мениджъри, архитекти и проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, дистрибутори, търговци и интериорни дизайнери от страната и чужбина.

Бизнес изложението ще заеме четири от палатите на Интер Експо Център. „До последния момент получавахме запитвания за участие“, коментират организаторите. Над 200 са компаниите – директни изложители. Стотици брандове от страната и чужбина ще представят фирми от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др. Отчита се и най-голямото участие от Турция от близо десетилетие. Компаниите от югоизточната ни съседка ще заемат над 400 кв.м площ.

Тематичното сегментиране по зали ще бъде водещо и през 2020 г. Изложителите и посетителите ще могат да извлекат максимума от присъствието си благодарение на прецизно обособените тематики: „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи“, „Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване“, „ОВиК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”. 

Сред основните предпоставки за възходящите тенденции в развитието на Архитектурно-строителна седмица организаторите поставят тясното партньорство с професионалните организации – Камара на строителите в България, Българска асоциация за изолации в строителството, Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Сдружение български врати, прозорци и фасади, Български съюз на производителите на сглобяеми къщи, Асоциация на професионалните озеленители, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие и Проект „Визия за София“.

Дигитализацията и законодателството са сред акцентите на съпътстващата програма

Четирите изложбени дни ще ще предложат динамична съпътстваща програма. Многобройни събития ще поставят на дневен ред последните продукти на компаниите, високите технологии, визиите за бъдещето, законодателната рамка и други.

От 25 до 27 февруари Камарата на архитектите в България ще организцира три кръгли маси, които ще се проведат с участието на Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. Основният им фокус ще бъде върху дигитализацията в строителния сектор, Закона за устройството на територията (ЗУТ) и законодателството, засягащо бранша. А в рамките на последния ден от изложението КАБ ще проведе своя Управителен съвет и паралелно ще организира представяне на съвремени архитектурни проекти. Специализирано събитие на 27-и февруари ще проведе и Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

Семинар-дискусия на 25 февруари, организиран от Национална асоциация на строителните предприемачи ще се спре върху тенденциите на пазара на жилищните имоти, инфраструктурата, облика на жилищните квартали, проблемите при развитието на строителното предприемачество и други. В същия ден Българска асоциация за изолации в строителството ще проведе семинара си, посветен на основните принципи в звукоизолацията. Професионален семинар ще засегне темата „Хибридни решения за ОВК системи“.

Съпътстващата програма ще даде възможможност на присъстващите да посетят и много фирмени презентации. Сред темите, които ще бъдат засегнати са противопожарни и вентилационни решения от последно поколение, приложимостта на железния силикат, системите за сградна и домашна автоматизация, енергоефективността и енергийната ефективност, технологични възможности за деклариране на ТОЛ таксите, анализ и решения за правилното рагулиране на парата, херметичността и хидроизолацията на сградите.

Широко международно присъствие, иновативни предложения и разнообразно съдържание. Такова обещава да бъде юбилейното 20-о издание на Архитектурно-строителна седмица, което ще изпълни залите на Интер Експо Център от 25 до 28 февруари. Всеки може да направи регистрацията си за свободно посещение на www.buildingweek.bg.