13.02.2020

​Над 360 участници се включват в международния туристически форум „ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО“

От 13 до 15-и февруари, събитието ще заеме три изложбени палати в Интер Експо Център 

С изпълнение на български народни танци и пред погледа представители от туристическия сектор от България и чужбина започна 37-ото издание на ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО. Международният туристически форум бе открит от българския министър на туризма Николина Ангелкова. Официалната церемония се проведе в присъствието на управителя на Интер Експо Център Ивайло Иванов и представители на различните сфери в сектора.

Организатор на ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО е ПРИМ ЕКСПО. Форумът, който заема три от изложбенити зали на Интер Експо Център, се провежда под патронажа на Министерството на туризма. В събитието от 13 до 15-и февруари се включват представители на много направления в туристическата индустрия - туроператори, хотели, дестинации, оборудване.

Над 9,3 млн.чуждестранни туристи у нас

„Изложението дава възможност представители на целия сектор да бъдат на едно място, обменят опит, идеи и бизнес контакти “, каза в словото си министър Николина Англекова. Тя благодари на представителите от бранша, че създават условия България да бъде предпочитана туристическа дестинация. Министър Ангелкова отбеляза, че през 2019г. над 9,3 млн.чуждестранни туристи са посетили България. Отчетени са 27 млн. регистрирани нощувки.

Отчита се и ръст в броя на българите, избрали да почиват у нас. Министър Николина Англекова очерта ключовите приоритети за 2020г., сред които – кампании за насърчаване на вътрешния туризъм и кампании за насърчаване на чуждестранното посещение у нас.

Нови участници

В продължение на три идни ще бъдат представени над 60 дестинации – общини и региони от България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция и др. Община Бурса, Турция, е официален партньор на изложениет. Над 40 са новите участници. За първи път ще се запознаем с компании от Босна и Херцеговина, Кения и Франция. Във второ поредно издание вниманието ще привлече специализираната зона MEDICAL/SPA & SPA CORNER, акцентираща върху дестинациите и възможностите за медицински, СПА и уелнес туризъм.

Съпътстващата програма и „Лов на ваканции“

Богата ще бъде и съпътстваща програма. В рамките на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще се проведе седмата годишна среща на Националния борд по туризъм. На 14 февруари събитието поставя като водещ акцент мястото на България на световната туристическа карта.

Ще бъдат представени и най-добрите възможности за чартърни програми до Турция, Гърция, Египет и Мароко, B2B резервационна система за туристически услуги и други. Многобройни ще бъдат фирмените презцентации. Работни срещи ще осъществят Асоциацията на българcките черноморcки общини, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, а договорите за туристически пакети ще се дискутират от Българска асоциация на туристическите агенции

Последният изложбен ден, 15 февруари, ще създаде много изненади за посетителите. В обявения като „Лов на ваканции“ ден, присъстващите ще могат да се включат в разнообразни игри, свързани с оферти за пътуване и желани дестинации.

Допълнителна информация за ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще откриете в сайта holidayfair-sofia.com.