23.02.2024

​Срокът за участие в конкурса Българска мебел на годината е до 26 февруари

Церемонията по награждаване ще бъде на 13 март, в рамките на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ

Само три седмици ни делят от 10-ата юбилейна церемония по връчване на наградите Българска мебел на годината. Организатор е сп. МD –„Дизайн, интериор, архитектура“. Отличията ще бъдат раздадени в две основни и седем подкатегории на 13 март, в рамките на изложението за дизайн, обзавеждане и интериор ЕКСПОМЕБЕЛ, което ще се проведе от 13 до 16 март в Интер Експо Център.

„Кандидатстването се удължава със седем работни дни и ще продължи до 26 февруари, включително“, уточняват организаторите. Номинациите за конкурса за най-добра мебел, произведена в България и проектирана от български дизайнер, се извършват онлайн през платформата www.bgmebel-awards.com.
 
КУПЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
Победителите ще бъдат оценявани от 9-членно жури. Двете основни състезателни категории са Реализирани продукти и Концептуален дизайн, а подкатегориите са: „Мебели за съхранение“, „Тапицирана мебел“, „Столове и маси“, „Легла и матраци“, „Детски мебели“, „Мебели за обществени пространства“ и „Други“. За отличията ще се борят производители на мебели, дизайнери и учащи се.

Международната бизнес платформа ЕКСПОМЕБЕЛ

Отличията Българска мебел на годината ще бъдат раздадени през първи ден на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ. Международният бизнес форум ще превърне България от 13 да 16 март в ключова дестинация на Балканите и Източна Европа за всеки с бизнес в сферата на дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома. Участници от България и чужбина и хиляди посетители ще се стекат в залите на Интер Експо Център, за да открият най-новото в сегментите на корпусните и тапицирани мебели, матраците и подматрачни рамки, масите, столове, офис и градински мебели, интериорен текстил.

Многообразните бизнес възможности и условията за самоусъвършенстване ще привлекат на изложение ЕКСПОМЕБЕЛ производители, търговци, дизайнери и дистрибутори от всеки сегмент на мебелния бранш.

Освен с Българска мебел на годината, организаторите на ЕКСПОМЕБЕЛ - Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), отново обединяват усилия с DIBLA DESIGN AWARDS 2023. Организирани от платформата dibla.com, наградите за интериорен и продуктов дизайн ще съберат в Интер Експо Център над 1200 души. Пред тях на 13 март ще бъдат връчени призовете в трите сатегории Дизайнер на годината, Обществен интериор и Жилищен интериор, излъчени от международно жури.

За първи път ЕКСПОМЕБЕЛ ще се проведе заедно с туристическото изложение ВАКАНЦИЯ&СПА Експо. Форматът е пресечна точка за национални и регионални бордове по туризъм, браншови организации, туроператори и  турагенции, експерти, собственици и мениджъри на хотели, SPA и уелнес центрове, бизнеси в сферите на голф, винения и кулинарния туризъм, производители и доставчици на хотелско, спа и фитнес оборудване, софтуер, атракциони, арт и спортни клубове, учебни заведения, издателства и медии.

„Всичко това ще превърне ЕКСПОМЕБЕЛ в максимално ефективно събитие за всеки от бранша на дизайна, обзавеждането, интериора и аксесоарите за офиса, хотела и дома“, споделят организаторите. Билетите за посещение вече са достъпни онлайн на www.furnitureexpo.bg.