04.03.2020

​Три тематични зони - за мебели, офиса и текстила, се обособяват в Светът на мебелите

Единственият специализиран форум в България за мебели, дизайн и интериор започва своя самостоятелен живот с нова идентичност

Класическо и модерно обзавеждане, бутикови, дизайнерски мебели, домашен текстил и модерни интериорни идеи, смарт решения за офис пространството. Всичко това, съчетано с професионална съпътстваща програма, ще ни представи от 18 до 21 март изложение Светът на мебелите.

Нарастващият потенциал на бранша и интересът към нови идеи, нови решения, нови материали и интелигентни възможности за усвояване на всяко пространство, даде възможност за развитие на Светът на мебелите в първо самостоятелно издание, за да се превърне във водещ форум за среща на производители, дистрибутори и представители на различни брандове с потенциални бизнес партньори от страната и чужбина.

За успешно представяне и комфорт, в тематични зони организаторите са обособили различните стилове и тематични пространства в интериора.

Мека мебел, винтидж, дизайнерски и ретро мебели в зала 2 ще посрещнат мебелния бранш. Там ще открием още и градинско, и СПА обзавеждане. В зала 3 акцентът ще бъде върху „Офис обзавеждането и неговата функционалност“. Тематиката „Домашен и интериорен текстил“ е в зала 4, където ще откриете разнообразие от предложения на системи за матраци, декорации, аксесоари, възможности за гравиране на декоративно стъкло и много други специализирани теми.

Самостоятелeн формат; защо?

За първи път от 2012 г. насам Светът на мебелите ще се проведе самостоятелно. Отбелязаният ръст от 50% ръст в броя на участващите компании на последното общо издание с Техномебел, посветено на дървообработващата и мебелната промишленост и изпълнен пълен капацитет на залите на Интер Експо Център, наложи двете специализирани изложения да се разделят, за да развият пълния си потенциал

„Обособяването на Светът на мебелите като самостоятелна професионална платформа ще даде възможност за тематично обособяване и прецизиране, изграждане на условия за развитие на новите пазарни ниши и оптимизиране на условията за бизнеса“, коментират организаторите.

В СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ 2020 ще се включат лидери в производството и търговията на мебели от България и чужбина. Като интересна тенденция към настоящия момент се отчита увеличаващият се интерес към участие на българските производители на мебели. По програма, финансирана от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще се включат още фирми производители на мебели.

Функционалният офис – акцент на Conceptual talks 2020

Освен тематично прецизиране, през 2020 г. посетителите ще бъдат посрещнати от още по-интересна професионална съпътстваща програма. Конференцията за интериорен дизайн Conceptual talks, която Интер Експо Център организира съвместно с Браншовата камара на мебелната и дрървообработващата промишленост (БКМДП), през 2020 ще се фокусира върху функционалния офис дизайн, с множество чуждестранни лектори и водещи архитектурни студиа, както и различни браншови организации и платформи, обединяващи продуктови и интериорни дизайнери в България.

Отново в рамките на изложението ще бъдат организирани бизнес срещи с чуждестранни байери от целеви пазари по Hosted Buyers Program. През миналата година в програмата се включиха собственици и изпълнителни директори на 47 компании от 19 държави от Европа и Азия, с осъществени над 360 професионални срещи.

Актуална информация за Светът на мебелите може да получите на новия сайт на изложението: www.furnitureexpo.bg.