05.04.2024

Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy са бизнес платформата на строителството, едрогабаритната техника и енергийната ефективност

Управителят на Интер Експо Център – Ивайло Иванов и председателите на водещите браншови организации се включиха в официалното откриване на изложенията

„Свидетели сме на най-мащабния строителен форум от 15 години насам“. Това каза на 3 април в словото си управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, при официалното откритване на изложения Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Ключовата бизнес платформа за строителството, архитектурата, едрогабаритната техника и енергийната ефективност е обект на внимание от сектора на Балканите и Източна Европа от 3 до 6 април. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Интер Експо Център, а на АТЕСТ Експо – Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ).

Заедно с управителя на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, в церемонията, с водещ – актьорът Ники Станоев, участваха: Цветан Сименов, предс. на УС на Българска търговско-промишлена палата, инж.Любомир Качамаков, предс. на ОП София на Камарата на строителите в България, инж.Марин Гергов, предс. Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Борислав Тодоров, предс. на УС на Асоциация на търговците на едра строитена техника, Йордан Николов, изп. д-р на Българска асоциация изолации в строителството и проф.Петър Павлов – ръководител на Национален център по сеизмично инженерство в УАСГ.

„През тази година в бизнес формата се включват над 180 директни изложители“, отбеляза от трибуната Ивайло Иванов. Управителят на Интер Експо Център благодари на браншовите организации и усилията, които полагат. „Вашата роля е ключова за мащабните успехи“, категоричен бе той. Ивайло Иванов напомни, че през тази година съпътстващата програма е още по-богата. Сред събитията са церемониите ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 и Бранд на България, насочени отличаващи визионерите и представителите на бизнеса.
 
КУПЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
„Пожелавам си да имате една добра инвестиционна среда“, каза инж. Любомир Качамаков, председател на Областно представителство София на КСБ.  Той отбеляза видимото нарастване на мащабите на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy.

Подем и перспективи

От своя страна Борислав Тодоров - председател на УС на АТЕСТ, пожела успех на участниците. „През всички дни посетителите свободно могат да тестват едрата строителна техника, която изложителите предлагат“, каза той. И напомни, че през 2024г. са планирани серия от държавни поръчки, за реализирането на които компаниите-изпълнители ще се нуждаят от едра строителна, подемна и товарачна техника.

Като „важно представителство“ определи инж. Марин Гергов -  председателят на КИИП, стартиращия международен бизнес формат. Той отбеляза, че подемът в бизнеса е видим и пожела тенденцията да се запази.

„Поздравявам организаторите за чудестните условия“, каза Йордан Николов, изп. д-р на БАИС. Той напомни, че изолациите в строителството е сред най-актуалните теми, тъй като е в пряка връзка със Зеления преход и осъществяването на заложените от Европейския съюз норми за енергийна ефективност. Фирмите от сегмента на изолациите, които участват в изложенията от 3 до 6 април, представят много и иновативни решения, отбеляза Николов.

Проф. Петър Павлов – Ръководителят на Националния център по сеизмично инженерство в УАСГ, обяви посоката, в която екипът се е насочил. И отбеляза ключовото значение на тази сфера в инженерството.
Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy се провеждат от 3 до 6 април. Сред основните браншови организации-партньори на формата са: Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на строителите в България, Камарата на архитектите в България, Асоциация на търговците на едра строитена техника, Българска асоциация изолации в строителството, Университет по архитектура, строителство и геодезия.

Между 3 и 5 април вратите са отворени за посетители от 10.00 до 18.00 часа, а на 6 април – до 16.00. Билетите са достъпни онлайн на iec.urboapp.com и на касите на Интер Експо Център.
Gallery