21.01.2022

Архитектурно-строителна седмица на пълни обороти стартира на 30 март

За първи път се включва форматът АТЕСТ ЕКСПО, посветен на едрата строителна техника и механизация 

Безспорно е твърдението, че успехът се крие в непрестанното надграждане. Максимата е водеща за организаторите на изложение Архитектурно-строителна седмица, които се подготвят за тазгодишното издание на живо. И е повече от ясно, че строителният бранш ще бъде свидетел на надграден професионален бизнес формат, включващ АТЕСТ Експо в симбиоза с ЕКСПОМЕБЕЛ. В следващите редове научаваме повече за строителното изложение на България. 

Архитектурно-строителна седмица 2022 предстои от 30 март до 2 април. Определяно като „барометър на строителния сектор“, изложението за 22-ри път предоставя уникална екосистема в Интер Експо Център. Професионалната платформа за развитие на бизнеса и представяне на иновациите в сектора в международна среда няма аналог в България. „Висока е допълнителната стойност на професионалните събития в съпътстващата програма“, коментират от бранша.  

Миналогодишното издание доказа категоричната необходимост от контакта на живо. Сега отново на 14 000 кв.м. в изложбени зали и на открити площи специализираното изложение ще даде възможност за лична среща на производители, доставчици, дистрибутори, клиенти, иноватори и браншовите организации. Всички те ще открият новостите в много сфери като: „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство и оборудване“, „Сградна автоматизация”, “ОВиК”, “Smart системи”. 

За първи път – АТЕСТ Експо 

Надграждането и развитието на формата са основни приоритети за организаторите на Архитектурно-строителна седмица. Този стремеж разширява изложението с представянето на АТЕСТ Експо. Благодарение на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ), на над 6000 кв.м. присъстващите ще се запознаят с най-новите предложения при едрата строителна техника и строителна механизация.  

Инвестиране и застраховане 

„При развитието на концепцията се водим винаги от спецификите в бранша и динамиката на процесите“, коментират организаторите. Строителството във всичките му аспекти е съпроводено от кредитиране, инвестиции и застраховане. За максимална полза на бизнеса, на тези три ключови инструмента ще бъде посветена цяла отделна секция от изложението. 

Три изложения под един покрив 

Заедно с Архитектурно-строителна седмица и АТЕСТ Експо, в същия период ще се проведе и изложение ЕКСПОМЕБЕЛ. Изложението, посветено на мебелната промишленост, интериорния дизайн и обзавеждането, по един логичен начин затваря кръга на процесите в екосистемата, свързани с изграждането на сградите и съоръженията и тяхното финализиране. 

Безспорно през всичките 21 издания досега, Архитектурно-строителна седмица доказа устойчивия си характер и значение като професионална платформа за сектора. Последните години следват и още една тенденция – към непрекъснато концептуално надграждане, което превръща изложението във все по-атрактивен, качествен и необходим формат както за българските, така и за чуждестранните участници и посетители. Затова, с интерес очакваме датите от 30 март до 2 април.