11.05.2018

DIscover.VINO World 2018 отваря в Интер Експо Център вратите си за ценителите на виното

От 11 до 12 май посетителите откриват аромати и вкусове на вино, родено в далечни и близки земи по целия свят

Ценителите на любимата напитка, виното, отново се събират заедно. Това става благодарение на изложението-дегустация DIscover.VINO World 2018 на 11 и 12 май. Организирано от DIVINO, то „превзема“ зала 5 на Интер Експо Център.

Ценителите на любимата напитка могат да се насладят на качествата на повече от 600 вина от целия свят. От Южна Африка през Нова Зеландия до Аржентина и от Шампан през Тоскана до Егея – на Discover.Vino World посетителите откриват аромати и вкусове на вино, родено в далечни и близки земи по целия свят.

DIscover.VINO World 2018 е насочено към винолюбителите, ценителите и професионалистите. Неповторимото събитие дава възможност за лични срещи с вносители и производители на вино.

В дните на изложението 333 от представените вина могат да се опитват свободно. Изложението представя вина от Европа, Америка, Австралия, Нова Зеландия и Африка, внасяни у нас. Виненият глобус е разделен на основни зони по географски принцип: Франция, Италия, Испания и Португалия, другите страни от Европа, Новият свят. Други две секции поставят акцент върху два типа вино с процъфтяваща пазарна роля в света: пенливи вина и розе. Единственото, което е нужно посетителите да направят, е да закупят входен билет.

Събитието разполага със своя FINE WINE CORNER – зона с 60 от онези вина, които дават живот на легендите – изискани вина от най-висока класа, бутилки за колекционери, вина, които са гордост не само за производителите си, но и за регионите и страните, където се раждат и създават. Тях също може да дегустирате срещу кредити от електронните DiVino карти.

Вратите на изложението са отворени за посетители на 11 и 12 май, съответно от 17.00 до 21.00 часа и 12.00 до 20.00 часа.

 
Gallery