02.12.2018

Годишният благотворителен базар отвори своите врати

Интер Експо Център е основен партньор на събитието, което се провежда за 24-и път

Възможно ли е да обиколим света в рамките на един ден? Отговорът е кратък – да. Неделният ден, 2 декември, ни дава реална възможност за това, благодарение на провеждащия се в Интер Експо Център Годишен благотворителен базар.

Традиции, култура и обичаи на повече от 60 държави, даващи възможност за изключителен междукултурен обмен. В тази обстановка протича Годишният благотворителен базар 2018г. Организатор на събитието е Международния женски клуб - София (IWC), а основен партньор е Интер Експо Център. Вратите на събитието, което се провежда за 24-и път са отворени за посетители през целия неделен ден – от 10.00 до 19.00 часа.

„Благодаря за подкрепата на всеки един от Вас“, каза Албена Джоунс, председател на Международния женски клуб. Тя изрази възхищението си от подкрепата на всеки един от присъстващите на базара, който се провежда в две от изложбените зали на Интер Експо Център. „Днешният ден обединява всички, които имат големи сърца“, допълни в приветственото си слово тя и напомни, че Базарът предлага възможност на различни държави, които имат представители в България чрез посолства, консули или клубове да вземат участие.

Никол Сименс, която е организатор на инициативата през тази година, подчерта ключовата роля на Интер Експо Център за осъществяване на Годишния благотворителен базар. В организацията на мащабното събитие през тази година са се включили повече от 1000 доброволци.

През целия неделен ден посетилетие могат да се запознават с традициите, музикта, фолклора, кухнята и напитките на култури от близо и далеч, както и да си изберат ръчно изработени предмети, бижута, сувенири.