04.10.2021

Интер Експо Център с признание от Pastry Academy за подкрепата към българското сладкарско изкуство

От 29 септември до 2 октомври международният изложбен и конгресен център отвори вратите си за бизнеса в хранително-вкусовия сектор
 
Успешното провеждане на Международните хранителни изложения от 29 септември до 2 октомври бе съпътствано с признание за Интер Експо Център. То бе дадено от Pastry Academy с благодарност за подкрепата към българското сладкарско изкуство след успешното провеждане на Маратон на вкусовете.

От 29 септември до 2 октомври Интер Експо Център бе арена на вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знанията си и истински шедьоври в рамките на дългоочаквания формат Маратон на вкусовете. Той бе реализиран в колаборация с Pastry Academy и Българската асоциация на професионалните готвачи в платформата за събития Сетива без граници.

В рамките на четири дни професионалистите от Pastry Academy, на сцена „ШОКОЛАД“ демонстрираха техники и предаваха опита и знанията си на присъстващите.

Първият ден стартира с награждаване на последен випуск завършили Pastry Academy и продължи с акцент върху десертите. На сцената излязоха Петко Костадинов, шеф Борислав Екзархов, Милен Златев и Даниела Динева. На 30 септември ни посрещна самият Ради Стамболов, майстор-хлебарят Светла Генова, Стефани Младенова и Панайот Панайотов-Панчи, както и Лия, Дани и Мария от „12 пасти“.

На 1-и октомври знания почерпихме от chef Павел Павлов и Дария Русанова, Ралица Илиева Шума, Димитър Тончев, Деница Дойнова, Александър Цеков. В последния ден, 2 октомври, чуждестранните си познания за здравословното хранене сподели Мила Милър. Наситената програма приключи с връчване на дипломи на Pastry Academy за курса “Март 2021”.

Маратон на вкусовете реализира мащабната си програма в рамките на Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК и САЛОН НА ВИНОТО. Уникалният за България формат, от 29 септември до 2 октомври, се разгърна двете сцени – „ШОКОЛАД“ и „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“.