03.04.2024

Изложения Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy отвориха врати

От 3 до 6 април трите формата представят иновациите и технологиите в строителството, архитектурата, едрогабаритната техника и енергийната ефективност

От сряда, 3 април, в продължение на четири дни, София ще е пресечна точка на Балканите и Източна Европа в строителството, архитектурата, едрогабаритната техника и енергийната ефективност. Защото в Интер Експо Център от 3 до 6 април ще се проведат изложения Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Официалното откриване е на 3  април от 13:00 ч. в Изложбена зала 1.

Върху площ от над 12 000 кв.м. щандове ще разположат над 180 изложители от Европа и Азия. Фирми от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния ще посрещат посетителите от България и чужбина. Архитектурно-строителна седмица и Green Energy се организират от Интер Експо Център, а АТЕСТ Експо от Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Създадената бизнес среда привлича в Интер Експо Център мениджъри на строителни компании, архитекти и проектанти, инвеститори, предприемачи, инженери, производители, търговци, дистрибутори, консултатнти, мениджъри на строителни магазини и хипермаркети, агенти на недвижими имоти, урбанисти.

Архитектурно-строителна седмица събира всички сегменти в строителството и архитектурата, сред които: „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“ и „Индустриално строителство и оборудване“. Опазването на природата и внедряването на устойчиви решения са акцентите на Green Energy. Ще открием идеи за енергийната ефективност и мениджмънт, Smart системи, технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), дигитални решения за сгради, управление на отпадъци и рециклиране, рекултивиране на замърсени почви, чистота на въздуха, пречиствателни съоръжения, соларни технологи и басейни, термоенергия и др.
 
КУПЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
В АТЕСТ Експо се включват водещи компании от сферата на производството, вноса и дистрибуцията на едра строителна техника. Сред машините ще видим: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, минно оборудване и др.

Раздаване на отличия и представяне на иновации

Освен представяне на иновации, тенденции и технологии, Архитектурно-строителна седмица е очаквано събитие и заради съпътстващата програма, изпълнена с многоаспектни събития.
През тази година част от изложението е церемонията ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023. Наградите определят за 10-и път най-добрите продукти в архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. Организатори са сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА, THE BUILDING и CITYBUILD.BG, в партньорство с Интер Експо Център.

В същия ден, 4 април, се връчват Годишните национални награди Бранд на България. Организирани от екипа на предаване Брандовете на България по ТВ1 и с главното партньорство на Интер Експо Център, церемонията ще отличи брандове, установени на български пазар и със значителен принос за развитието на българската икономика.

На 3 април Камарата на строителите в България (КСБ) организира дискусията „Възможности и перспективи пред компаниите от сектора“. Събитието ще засегне дигитализацията в строителството, обученията, новите технологии, материали и подходи и енергийната ефективност. Българска Асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще презентира „Ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради“. На 4 април Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране ще проведе кръгла маса „Енергийната ефективност – предизвикателства, възможности, проблеми“.

Изкуствен интелект, роботизирани решения и още много

През всички дни ще се провеждатя поредица от фирмени презентации. Публиката ще открие акустични решения за офиси и исторически паметници, смарт решения за дома и контрола на достъпа, машини за косене, лазерни скенери, технологии за сигурност. Подобаващо място ще се отдели на изкуствения интелект, модерните решения за подовото отопление, масивното строителство от дърво, декоративните ефекти в архитектурата и строителството.

Вратите на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy ще бъдат отворени за посетители от 3 до 5 април между 10.00 и 18.00 часа, а на 6 април – от 10.00 до 16.00 часа. Посетителите могат да получат билета си онлайн на iec.urboapp.com или от касите на Интер Експо Център“, коментират организаторите.