16.05.2022

Кои ключови медицински, дентални и дерматологични събития предстоят от 18 до 20 май?

Българският формат БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА започва в сряда

Динамична. Това е думата, с която можем да опишем 2022г. Напълно е съотносима и към изложбената сфера, оповавайки се на наситения календар на Интер Експо Център. Усещането за динамика се потвърждава от изпълнената със събития за специалистите съпътстваща програма на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА, което ще се проведe там от 18 до 20 май. Ваксините и значението им, антибиотиците и резистентността, конопеното масло за денталните и нуждите на медицината, реанимацията, профилактиката, рехабилитацията, иновациите, са само някои от акцентите, за които предстои да разберем.

Българското изложение на медицинския, денталния и дерматологичния сектори БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА е определян като феномен. Изданието, стартиращо в сряда, е негово 56-о поред. През 2021г. форумът с половинвековна история даде начало на възраждането при събитията на живо у нас. А през тази година приема новия формат Green Line, насочен към терапевтичните възможности на ароматните и лечебните растения.

Реанимация, дентални импланти, оптимално онлайн присъствие

В самото начало на изложението доброволците от Българския червен кръст ще демонстрират значението на реанимирането и работата с автоматичен външен дефибрилатор. За присъстващите с интерес в имплантологията Oana Marginean и Javier Puyuelo представят изцяло дигитален протокол за имплантатни случаи. Към силата на натуралните продукти насочва вниманието Дорияна Чакърова. В рамките на съпътстващата програма, която можем да открием на www.bulmedica.bg, тя ще представи приложението на конопеното масло в стоматологията.

В специализирана презентация присъстващите ще разберат как да подобрят онлайн присъствието си. Успоредно с това ще бъде представен иновативен автоложен серум за третиране на възпалителни процеси, както и Bioptron Hyperlight – за облекчаване на болка в дерматологията и естетичната медицина.

Акценти на 19 май – ваксиниране, рехабилитация, профилактика и още много

Вторият изложбен ден, 19 май, ще бъде белязан със събития от съпътстващата програма на изложението в целия Интер Експо Център. Изложбена зала 4 ще се превърне в храм на познанието, благодарение на организиран от Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“ презентационен и дискусионен форум. Засегнати ще са десетки теми: ваксините и ролята им, рехабилитацията при сколиоза и болестта на Хънтингтън, ролята на рентгеновия лаборант, интеграцията на дигиталния и аналогов подход в обучението, антибиотичната резистентност и др.

Какво ще ни предложат специалистите в Изложбена зала 3 ? Осем стъпки към оптималната профилактика представя д-р Борис Раденков. След него Пламена Чолакова ще запознае аудиторията със софтуер за управление на зъботехнически поръчки. Сред акцентите на деня Борис Бонкин превръща канабидола. Д-р Дамян Енчев фокусира вниманието с бърз курс за лекари и студенти по дентална медицина, чрез работа върху модели. За влиянието на фотобиомодулацията ще говори д-р Алексадар Нешкович.

Както споменахме, Интер Експо Център ще бъде изпълнен от съпътстващите събития на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА. В зала Панорама на Конгресния център, в подробна демонстрация, д-р Добромира Шопова се фокусира върху 3D скенерите и използването им. След това д-р Петя Коларова ще разкрие как специалистите да реализират етична и естетична падонтология. Паралелно с това, през целия ден, на събитието „Ендодонтско лечение в 4 нива“ в зала Вихрен, специалистите събира д-р Милен Димитров.

20 май – последен ден

И петъчният 20 май ще бъде наситен със събития. В Изложбена зала 3 с динамична навигация в денталната медицина ни запознава д-р Дамян Енчев, а Oana Marginean и Javier Puyuelo – с изцяло дигитален протокол за имплантатни случаи. Оптималното онлайн присъствие и конопът в полза на здравето са темите, които ще фокусират присъстващите в Изложбена зала 4. А в зала Вихрен специалистите ще се впуснат във втория ден от събитието „Ендодонтско лечение в 4 нива“, с д-р Милен Димитров.

Професионална, динамична, с фокус както към първостепенните теми, така и към иновациите и бъдещето. Такава обещава да бъде за пореден път съпътстваща програма на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&ЕСТЕТИКА, което от 18 до 20 май отново ще събере специалистите в Интер Експо Център.

Онлайн регистрация за посещение можете да направите ТУК.

Цялата съпътстваща програма ще откриете ТУК.

С иновативните продукти и технологии, които ще бъдат представени, можете да се запознаете ТУК.