10.07.2020

Конференции, семинари и изложения могат да се провеждат при заетост до 50% и дистанция от 1,5м., гласи новата заповед на здравния министър

Събитията в Интер Експо Център продължават да се осъществяват в пълно съответствие с изискванията на българските здравни власти

Във връзка със Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, Интер Експо Център информира, че всички прояви и събития в международния изложбен комплекс продължават да се провеждат в съответствие с всички изисквания на българските здравни власти.

Заповедта, която влиза в сила от петък, 10 юли 2020 г., не води до промяна в режима на провеждане на събития. Според издадената Заповед, т.I, т.4 гласи: „Конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч. мероприятия на изложбената индустрия и други обществени мероприятия могат да се провеждат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет при спазване на физическа дистанция от 1,5м.“.

Нормативният документ, издаден вследствие на пандемията COVID-19 затвърждава утвърдената в Интер Експо Център практита. Всички прояви и събития се организират при засилен предварителен и текущ контрол, благодарение на които се осигуряват оптимален краен ефект както за организаторите на изложения, семинари и конференции, така и на компаниите – участници и разбира се – за посетителите.

Интер Експо Център уведомява своите изложители, партньори и посетители, че както и до този момент, ще продължава да осигурява оптимални условия и стриктно да следи да бъдат изпълнявани разпорежданията на българските здравни на територията на целия международен изложбен комплекс.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете ТУК.