02.06.2020

Конгресната и събитийна индустрия у нас постепенно възобновява дейност

Ивайло Иванов, член на УС на Българско конгресно бюро и управител на Интер Експо Център, "Бизнес старт", 02.06.2020

По-малките семинари и конференции предстои да подновят дейност. Големи конгреси и изложения изискват повече подготовка. От средата на септември обаче и те ще стартират отново. Това мнение изрази Ивайло Иванов, член на Управителния съвет на Българско конгресно бюро и управител на Интер Експо Център, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Иванов посочи, че в момента сватбите, тържествата и абитуриентските балове са изключително важни. „Указанията най-общо са да се спазват актуалните противоепидемични мерки. Всеки организатор избира сам каква да бъде дистанцията и дали да се носят маски“.

„Има препоръки за работа с пакетирани храни. Идеята за 30% капацитет на гости е временна, впоследствие може да се стигне до 50%“, обясни гостът.

При изложенията критерият е друг, посочи Ивайло Иванов - един човек на 4 кв. метра. „Има възможности за регулиране на потока, може да има въвеждане на еднопосочни пътеки при повече хора“, поясни той

„Конгресната и събитийна индустрия вече стартира в повечето държави при събиране на до 500 души“. Гостът спомена, че никой в бранша не се е възползвал от схемата "60 на 40" поради това, че е имало проблем с условията заради сезонността на заетостта в сектора. "През юли и август няма как да назвачат хора на пълна заетост", подчерта той.

Интервюто с управителя на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, можете да видите ТУК.