21.09.2022

Кошер 2022 жужа от идеи, контакти и нови възможности

Български изобретения, достойни за гордост, над 100 компании търсещи своите нови попълнения и безброй контакти и нови знания.

Това беше Кошер 2022 – едно уникално по рода си, зареждащо събитие. Над 1200 души, посетили събитието на живо, се докоснаха до жужащия от идеи проект на Тук-Там, на който Интер Експо Център бе домакин и партньор. В допълнение всеки можеше да получи ценни съвети за максимално добро представяне по време на интервюта и подготвяне на CV в кариерната зона на събитието. Skills Lab предложи ценни насоки как да се преборим с фалшивата информация в интернет, как да проверяваме фактите и още ключови въпроси. Безспорно едни от най-силните акценти в програмата и тази година бяха зоните Program Hive и Hot Hive, където 50 българи с вдъхновяващи идеи, богат и ценен опит  у нас и в чужбина се включиха с лекции. До тази част от програмата имаха възможност да се докоснат и всички над 1500 онлайн „посетители“ на събитието.
 
Черешката на тортата обаче определено беше Hot Hive Expo зоната, в която усещането за гордост от българските изобретения, вълнението да се докоснеш до тях и екипа, който ги е създал, както и любопитството към всеки детайл се усещаха във въздуха. Система, работеща с изкуствен интелект, предлагаща възможност за ранна диагностика на заболявания само с мобилен телефон и мобилна термо камера – Kelvin Health, сгъваема бутилка за вода за многократна употреба – DiFOLD, безпилотни самолети и дронове за индустриални и логистични цели - FragaX, впечатляващи VR/AR преживявания, създадени от българската компания ZenArt, работила за National Geographic, Huawei, армията на САЩ и др. Да, всички те бяха там, на една ръка разстояние.
 
Кариерна възможност дебне от всеки ъгъл
 
Сред участвалите компании в Company зоната имаше представители от сферата на технологиите, телекомуникациите, финансите, IT, FMCG и Retail сектора и много други. Онова, което обединяваше всички тях обаче беше горещият ентусиазъм за нови контакти и готовността за откриване на нови таланти и колеги. Но това не е всичко от събитието. Кошер 2022 предложи coworking зона за неотложните работни задачи на присъстващите, member зона, в която всички членове на Тук-Там имаха възможност да се срещнат, както и да се запознаят с част от лекторите, срещи на Alumni клубове от различни страни, както и networking зона. Но като се замислим, всъщност networking жужеше от всеки ъгъл и всяка частица на Кошер 2022.


 
Gallery