14.02.2019

Международното изложение „Ваканция и СПА Експо“ отваря врати в Интер Експо Център

Форумът посреща над 20 000 гости от 14 до 16 февруари

Над 380 компани участници от 25 държави. Повече от 50 събития в съпътстващата програма. Изключително разнообразие от познати и нетолкова познати дестинации. Всичко това ще предложи тазгодишното издание на международния туристически форум „Ваканция и СПА Експо“. От 14 до 16 февруари той отваря вратите си за своите гости, а домакин е международният изложбен център – Интер Експо Център. Организатор е Прим Експо.

36-ото издание на международното събитие бе открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. „Прекрасна е възможността да покажем потенциала на българския туризъм“, каза тя в приветственото си слово. Тя определи 2019г. като динамична година, в която предстои браншът да положи големи усилия. Министър Николина Ангелкова увери присъстващите, че секторът ще бъде улесняван, за да бъдат постигнати още по-добри резултати.

Конгресният туризъм

Ресорното министерство е обявило 2019г. като година на вътрешния туризъм, поясни министър Николина Ангелкова. Акцент са и инвестиционните турове. „Страната ни има огромен потенциал за конгресен туризъм“, допълни тя. И поясни, че предстои активна работа в тази посока.

Широка професионална платформа

През трите изпълнени с предложения и вълнения дни, се очаква над 20 000 професионалисти да посетят щандовете на стотиците изложители, да се запознаят с техните предложения и да изберат най-доброто за себе си.

Форматът на международния форум разкрива възможности за демонстрация на новостите в сектора. Създавайки широка професионална платформа, изложението предоставя място за срещи, разширяване на бизнеса чрез създаване на нови контакти и запознаването с нови пазари и разбира се – обмен на актуална информация за тенденциите на туристическите пазари както в България и Балкански полуостров, така и по света.

За първи път

Изданието през 2019 г. ще предложи за първи път Зона за Медикъл & СПА туризъм. Благодарение на нея присъстващите могат да се потопят в тайните на доброто здраве с най-новите предложения на специализирани центрове за балнеотерапия и възстановяване. Форумът предоставя и възможността посетителите да се опознаят и вълнуващи винени дестинации чрез присъствието на доказали се майстори-винари, които ще споделят своите знания и ще дават интригуваща информация за интересни туристически дестинации.

Всичко за еждународното изложение „Ваканция и СПА Експо“ можете да откриете и
на holidayfair-sofia.com.