22.06.2022

Мотивация, благодарност, приятелство, щастие – менторство от ново измерение

Приключи втори сезон от менторската програма Mentor the Young

Вторият сезон на младежката менторска програма Mentor the Young, приключи в началото на този месец (юни 2022г.). Финалът официално бе обявен от организаторите, в лицето на Александър Граматиков – основател и проектен лидер, на закриващото събитие в Интер Експо Център на 5-ти юни. То събра ментори, младежи и партньори на проекта, създавайки уникална атмосфера на приятелство и подкрепа, с нотка бизнес. Финални речи държаха много от участниците и партньорите на проекта, като всички те бяха наситени с неподправена емоция. Вдъхновение и идеи бяха получили всички – както ментори, така и младежи, а създалата се химия в менторските двойки личеше отдалеч. Това ясно пролича в благодарствените обръщения и представените проекти на някои от участниците, част от които вече стартирали дейност.

Втори сезон бележи драстичен ръст в интереса спрямо първи – над 7 пъти повече участници или точно 162 менторски двойки. По време на презентационната част организаторите представиха данните от събраната обратна връзка. Ментори и младежи оцениха качеството на менторските двойки с 9,1, полезността на програмата - с 9,5, а желанието да препоръчат програмата – с 9,7 по десетобалната система. В рамките само на това издание са се реализирали над 5 000 часа в менторство и повече от 5 500 часа в нетуъркинг. Всичко това превръща Mentor the Young в изключително успешно и високо оценено начинание.
 
Партньорство отвъд рамките

Програмата се радва на интерес и от страна на бизнеса. Освен десетки бизнеси, повярвали в смисъла на менторството и инвестирали стотици часове лично време, не малко компании подкрепиха проекта и в неговата реализация. Така през отминалия сезон Интер Експо Център стана партньор събития и отвори врати за три от най-ключовите събития. За създаденото партньорство Йоан Младенов, зам.-управител Събития и MICE на Интер Експо Център, каза: „Когато получихме запитване за провеждане на събитие, част от програмата Mentor the Young, веднага взехме присърце идеята и потърсихме организаторите за по-устойчиво и дълготрайно партньорство. Партньорство, което не искахме да остане просто на хартия или като позициониране на лого в сайт. Ние знаем, че менторите са днешните успешни предприемачи, а будните младежи – бъдещите такива. Всички тях Интер Експо Център припознава като настоящи и бъдещи свои партньори. Ние сме компания, която вярва в младите и в приемствеността между опит и младост. Ето защо не се колебахме и застанахме плътно зад организаторите, а те от своя страна ни предложиха най-ценното, създаване на общност.“

На есен – с песен

На дневен ред се изправя следващият сезон. Неговото начало ще бъде дадено на 23-ти октомври тази година, като организаторите си поставят за цел той да бъде още по-мащабен, все така успешен и дори по-полезен. Отново желанието да предадеш и получиш ценен опит ще събере стотици двойки от ментори и младежи, които ще прекарат 3 месеца в съвместна работа, определяйки и постигайки своите лични и професионални цели. През предстоящия сезон Интер Експо Център отново ще бъде партньор на програмата.

 
Gallery