13.05.2024

Над 180 изложители представят 800 бранда на водещото изложение на медицинския, денталния и естетичния сектор

 „Билетите за посещение на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА са достъпни онлайн“, коментират организаторите на международния форум
 

В края на месец май медицинският, денталният и естетичният сектор ще фокусира вниманието си върху ключов форум, който ще се проведе в София. Това е изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА, което на 58-ото си издание в Интер Експо Център, от 29 до 31 май, събира в българската столица над 180 изложители от 12 държави.
 
КУПЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
Изложението с близо 60-годишна история е високо ценено в професионалните среди, заради възможностите, които създава. „Тук специалистите откриват най-новите технологии, продукти и научни разработки на пазара. За бизнеса в сферата на медицината, денталната медицина, дерматологията и естетиката, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА създава реална възможност за развитие в международен план. А експертите надграждат знанията и уменията си“, коментират организаторите от Интер Експо Център.
 
​Това освен благодарение на всички 180 изложители от България, Румъния, Турция, Полша, Словакия, Италия, Франция, Китай, Южна Корея и Пакистан и представените 800 бранда, ще се случи и в резултат на съпътстващата програма. Тя включва първия „Форум за женско здраве“ - на 31 май. Организаторите - Момичетата от града“, в партньорство с Интер Експо Център, поставят на дневен ред профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания, АГ грижата, репродуктивното и пренаталното здраве и др. С фокус върху авиомедицината и спешната медицина, денталната практика и др. е Презентационният форум на МК „Й. Филаретова”. Сдружение диабет и предиабет поставя за дискусия диабетните състояния. Десетки са и фирмените презентации, практически курсове, лекции на водещи теми в денталната медицина в сферите ендодонтия, имплантология, хирургия, образна диагностика, детска дентална медицина, зъботехника, CAD/CAM – системи, техники и протоколи, 3D принтиране и др, са водещи акценти в съпътстващата програма. „Над 70 са лекциите, а лекторите - 90“, разкриват организаторите.
 
Иновации и нови тематични направелния
 
Какво ще открием в залите на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА? От представените 800 брандове, ще открием решения при медицинските технологии, лабораторно оборудване, ортопедията, рехабилитация, офталмологията, дентално и зъботехническо оборудване, инструменти, консумативи, обзавеждане за дентални кабинети и клиники, продукти за орална хигиена, диагностични и терапевтични апарати, филъри, продукти за лице и тяло, лазерни технологии.
 
Организаторите продължават да развиват и двете направления, на стартирани през изминалите издания - GREEN LINE и ANTI-AGING LIFESTYLE. Тематиките са насочени съответно към хранителните добавки, козметичните съставки, натурални оцветители, консерванти, пигменти, бази на козметиката, суперхрани и към разнообразните съвременни решения за постигане и поддържане на здраво тяло.
 
„Здравният туризъм е новият сегмент, който развиваме активно през тази година“, споделят от Интер Експо Център. В първото издание на тематиката фокусът ще бъде върху направления Медицински/Лечебен туризъм“ и „Дентален туризъм“.
 
БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА – изложението, подкрепено от водещите съсловни организации

Изложението се провежда с подкрепата на водещите браншови и съсловни организации Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Българска асоциация на зъботехниците, Български фармацевтичен съюз, Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, Български червен кръст, Национална пациентска организация, Национално сдружение диабет, предиабет и метаболитен синдром.

През тази година българските фирми, които желаеха да се включат в изложението, имаха възможност да се възползват от финансиране, осигурено от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Това бе възможно благодарение на проект BG16RFPR001-1.002-0001 „Реализация на мерки за интернационализация на българските МСП чрез подкрепа дейността на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия“, по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027.

„Международното изложение предлага цялостен панорамен поглед над сектор хуманна и дентална медицина и неговото развитие и е ключова платформа за работа с професионалистите в областта на медицинското оборудване“, отбелязват от ИАНМСП за форума, насочен към всеки един сегмент на медицински, денталния, естетичния и дерматологичния сектор.

От 29 до 31 май БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 ще събере водещите производители, вносители, представители, дистрибутори и търговци от сегментите на медицинския, денталния и естетичния сектор. На iec.urboapp.com посетителите могат да се сдобият с билет за посещение.