17.06.2021

Новата реалност и строителният сектор – на Архитектурно строителна седмица 2021

Представители на държавните и браншовите организации взеха участие в церемонията по откриване

Близо 90 фирми участници от България и чужбина, над 200 представени бранда, много иновативни продукти и представители на различните сфери от строителния бранш. В тази обстановка се състоя официалното откриване на изложение Архитектурно-строителна седмица 2021 в сряда, 16 юни.

В 12:30 ч. Семинарана зала в Изложбена палата 2 събра представители на държавните и браншовите организации, сред които: Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Министерство на икономиката (МИ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Камара на строителите в България (КСБ), Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Камара на архитектите в България (КАБ), Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ), Национална компания индустриални зони (НКИЗ), Изпълнителната Агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Посолство на Турция, Посолство на Аржентина.

Барометър за сектора

„Радвам се, че след толкова месеци отново можем да се видим наживо и бизнес платформата Архитектурно-строителна седмица отново събира представителите на сектор „Строителство““ , приветства присъстващите управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов.

Като „барометър за бизнеса“ определи изложението Антоанета Барез – изпълнителен директор на НКИЗ.  И посочи, че участието в Архитектурно-строителна седмица е чест.

Изключително качество на бизнес контактите

„За мен е истинска радост, че отново има събития, защото те липсваха както на на нас, така и на целия бизнес“, каза Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, която през тази година финансира 12 фирми при участието им на Архитектурно-строителна седмица. Той отбеляза, че събитията, които в момента се организират, са по-малки по мащаби, но се отличават с изключително качество на бизнес контактити.

Бизнесът е на първо място свързан с човешкия контакт на живо. Позицията изрази Йордан Николов, изпълнителен директор на БАИС. Словото му бе последвано от речта на Марин Гергов, председател на УС на КИИП. След като изрази задоволството си от обстановката, създадена от изложението, той изрази увереност, че всеки в палатите на Интер Експо Център ще успее да извлече максимална полза от присъствието си. И призова: „Участвайте в съпътстващите събития, конференциите и кръглите маси, защото ще бъдат обсъждани основни за сектора въпроси“.

„Бизнесъс очаква събитието Архитектурно-строителна седмица“, каза Борислав Тодоров, председател на УС на АТЕСТ. И изрази благодарността си към Интер Експо Център  за  успешната работа на екипа на изложението и ползотворното партньорство с АТЕСТ.

Пълна информация за Архитектурно-строителна седмица ще откриете на: www.buildingweek.bg
Работно време и достъп за посетители на Архитектурно-строителна седмица 2021:

16 - 18 юни: 10.00 - 18.00 ч.
19 юни: 10.00 - 16.00 ч.
Gallery