08.07.2024

Oтново бяхме домакин на Aniventure Comic ConДвата дни бяха заредени със събития от най-различен характер - от косплей конкурси до срещи с популярни лица, така че всеки да открие как да се забавлява - без значение от възрастта си.
Сред специалните гости тази година са актьорът Рос Марканд, популярен с ролята на Арън в сериала "Живите мъртви" (The Walking Dead), Дан Фоглър, когото вероятно сте гледали като Джейкъб във филмите "Фантастичните животни", и познатата на всеки фентъзи фен Ана Шафър, която играе Ромилда във филмите за Хари Потър и Трис Мериголд в сериала The Witcher.

Номинираната за "Оскар" Мария Бакалова също бе част от тазгодишното събитие, за да разкаже повече за работата си с редица звездни имена в Холивуд. Тя сподели, че подготвя пиеса за Бродуей.

За първи път в България дойдоха Impersonators, които са цял екип от актьори и професионални каскадьори, които влизат в кожата на добре познатите герои от комиксите и филмите на Marvel.
Особено интересна беше лекцията на физика Стивън Голдфарб, озаглавена "Физика на супергероите", в която той коментира колко (не)възможни са нещата, които гледаме на екран и четем в комиксите.

На Алеята на талантите родни творци отново показаха своите произведения, свързани с аниме, манга и Азия като цяло, които също така се продаваха. В японската зона бяха демонстрирани традиционни и нови японски изкуства.

Нещо, което нямаше как да се подмине беше геймиг зоната. За всички геймъри това бе рая. Имаше турнири по League of Legends и FC24, а комикс феновете имаха възможност да се срещнат с Christian Duce, работил по Батман, Светкавицата и други.

Два дни емоции!
Очакваме ви отново.


 
Gallery