30.05.2020

Отпада забраната за провеждане на семинари, конгреси, конференции и изложения

Здравният министър издаде заповед за регламентирането и провеждането на конгреси, семинари и конференции

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на Българското конгресно бюро, съобщиха от правителствената пресслужба. В срещата участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

По време на разговора от Българското конгресно бюро запознаха премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса. В срещата участие взе и Ивайло Иванов - член на Управителния съвет на  Българско конгресно бюро и управител на Интер Експо Център.

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира премиерът Борисов.

На срещата беше постигнат консенсус по проблемите на бранша. Вследствие на това, още днес здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се регламентира реда за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения.

Новините за сектора можете да проследите в сайта на Българското конгресно бюро - bgcb.eu.
Заповедта, издадена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, ще откриете ТУК.