Динамични. Такива бяха дните от 18 до 21 февруари за всеки с бизнес и интерес в хотелиерството, ресторантьорството, обзавеждането, мебелите и интериора. Защото през тези дни в Интер Експо Център се проведоха изложения СИХРЕ и ЕКСПОМЕБЕЛ. 10 000 посетители, над 220 изложители, десетки съпътстващи събития, сред които форума за висша кулинария GastronomiX и „Средиземноморието – море от вскусове“, наградите Dibla Design Awards, отличията Българска мебел на годината и др.

Изложенията създадоха екосистема, обединена около идеята всеки присъстващ да получи максимални ползи за бизнеса си и професионалното ориентиране. На първо място със създаване на нови контакти и запознаване с тенденциите и иновациите. На следващо–чрез откриване на различни подходи за менажиране на екипа и повишаване на квалификацията. Съпътстващата програма начерта нови хоризонти и ни срещна с виртуозни шеф-готвачи, експерти в гастрономията, мебелното производство и дизайна.
Екосистемата на СИХРЕ 2025

В залите на Интер Експо Център те откриха професионално кухненско оборудване, обзавеждане, машини за почистване, охранителни и информационни системи, храни, оборудване за хотели и ресторанти, софтуер, вентилация, осветление и реклама и др. Смарт технологиите бяха сред акцентите на много от компаниите.
„СИХРЕ 2025 показа високата технологичност на хорека сектора и интереса му към внедряване на предложенията от последно поколения. Те са в основата на успешния бизнес през XXI в“, споделят организаторите от Интер Експо Център. За първи път изложението предложи среща с ножари и ковачи. Тях открихме в тематичната зона „Майстори на ножа“.
Кулинарни виртуози и гастрономи

Благодарение на екипните усилия на сцената през различните дни се качиха Сред участниците са: Executive сhef Stilianos Dingas, Chef Христо Фильов, Executive сhef Öner Çulfaz, Executive chef Ameur Еltaief, Executive chef Essam Sayed Mohamed, Meat Illusion chef George Lorenzos, Executive Chef Alexandros Perdikomatis, Executive chef Zeynep Ceren Akkök и chef David Veenstra. Благодарение на AVA-M на сцената излизат шеф-готвач Лозан Иванов и шеф-готвач Илиян Александров, а с партньорството на Delita Trade - Maestro Instruttore Pizzaiolo Адриан Пантелеев, Maestro Pizzaiolo Antonio Buonaugurio и шеф Gabriele Marrucci. Благодарение на JRE-Jeunes Restaurateurs в GastronomiX се включват и шеф-готвач Веселин Калев и шеф Владислав Пенов.
Pastry club Bulgaria и инж. Светлана Генова пък ни потопи в поредица от събития за хляба, тестените и сладкарските изделияВ събития за хляба и тестените изделия ни впуска Pastry club Bulgaria. С изобилие от българско и световно вино, напитки, крафт бири и гурме храни ни срещна Wine&Spirits Show–Special Edition.

19-ото издание на изложението за обзавеждане, интериор, мебели и дизайн доказа, че в основата на успеха е непрестанното развитие на концепцията си. ЕКСПОМЕБЕЛ се организира от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП).
През тази година форматът съчета участието на над 100 директни изложители, креативност във визията и щандовото си строителство, увеличение в мащаба, заявка за нови зони и още по-мащабни събития. В залите на Интер Експо Център се събра бизнесът в обзавеждането на офиса, хотела и дома, корпусните и тапицирани мебели, матраци, подматрачни рамки, маси и столове, офис и градински мебели, дизайн и интериорен текстил. За първи път бе обособена Dibla zone – с дейното участие на професионалистите от dibla.com.
Събитията, които всички очакват
В два последователни дни ЕКСПОМЕБЕЛ прие две очаквани от всички в сегмента на мебелите, интериора и дизайна събитие – наградите Българска мебел на годината и Dibla Design Awards.
34 отличия бяха раздадени на 18 март на Българска мебел на годината. Голямата награда на организираната от МD„Дизайн, интериор, архитектура“, БКДМП и Интер Експо Център церемония получи проектът The Power Nap Chair, произведен от „Валиян“ и дизайнер Мартин Цанков, Студио Буенакаса. Проектът бе излъчен сред общо 80 включени в конкурса.
В звездна церемония на 19 февруари се състоя DIBLA DESIGN AWARDS. Водещото събитие за интериорен и продуктов дизайн се организира от dibla.com. Пред над 1200 души голямата награда Дизайнер на годината 2024 получи екипът на DA ARCHITECTS. „Събитието има голямо значение и за инвеститорите и за професионалистите в индустрията, създавайки пространство за сътрудничество и вдъхновение от водещи фигури в областта“, споделят организаторите.
Интересувате се от изданията на СИХРЕ и ЕКСПОМЕБЕЛ през следващата 2026г.? Екипът вече работи усилено, а информация за тях ще откриете на sihre.bg и furnitureexpo.bg.
