17.01.2020

Разширен тематичен обхват, кулинарни и професионални събития за хорека сектора на СИХРЕ 2020

Съвременният хорека сектор е съчетание от динамична бизнес среда, високотехнологични продукти и бизнес сфера, изискваща непрестанно развиване на професионалните умения. Всичко това обединява изложение СИХРЕ, което ще се проведе под мотото „Завръщане в бъдещето“ от 28 до 31 януари в Интер Експо Център.
Професионалната платформа съчетава продукти за хорека сектора, професионални семинари за управление на хотела и кулинарните събития GastronomiX и Bocuse d’Or. Изложението ще се проведе на 1000 кв.м; в самостоятелна форма за първи път от осем години. Четири зали ще изпълнят компании от сферите на професионалното кухненско оборудване и посуда, интериорния дизайн, оборудване за хотели и ресторанти, СПА и фитнес, софтуер.

Специализирани семинари

Дигиталната среда е сред акцентите на съпътстващата програма. На 29 януари специализираният „Дигитален семинар за хотелиери и ресторантьори“ ще ни фокусира върху често срещаните SEO грешки в сайтове на хотели и ресторанти, правилната онлайн комуникация с клиентите, Facebook чатботовете и др. Лекторите Георги Стефанов, Николай Йоргов, Благой Никушев, Милан Стойкович и Константин Занков ще отделят внимание и на управлението на репутацията в интернет пространството и привличането на чуждестранни партньори. Регистрация за събитието може да се направи ТУК.

По-доброто функциониране на хотела, инвестициите, модерните технологии и разрастването на бизнеса са акцент на семинара „Разговори с хотелиери: Как да създадем успешен хотел?“, организиран от Хотелски форум, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ) и изложение СИХРЕ. На 28 януари опит и идеи ще споделят лектори, сред които: Жулиета Серафимова, ген. директор на Sofia Hotels Management, Алекс Ковачев – управител на студио IDEA, Светослав Панев – ген. мениджър на Бест Уестърн Премиер София Еърпорт, Милена Иванова (Севтополис Медикъл§СПА), Антония Писленска (Rosslyn Hotels), Светла Станева (Дипломат Плаза), Ивайло Кожухаров (ген. мениджър, Бест Уестърн Плюс Хотел Експо София). Регистрация за събитието можете да направите на bahe.bg.

Кулинарните предизвикателства

GаstronomiX 2020. Кулинарното събитие ще бъде отново част от СИХРЕ. В него се включват Паоло Касагранде, шеф-готвач на ресторант Lasarte в Барселона с три звезди Michelin, Рикардо Мартинес, впечатляващ с уменията си в Espai Sucre в Барселона, шеф-готвач Емил Минев – българинът, който отговаря за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрява талантите в тях, шеф Георги Бойковски. Ще се включат и Нихад Мамеледжия от Босна и Херцеговина, Алтин Пренга от Албания и професорът по османска кухня Йозге Саманджъ. Успоредно с GastronomiX, ще се проведе и националната квалификация за най-престижното състезание за млади готвачи Bocuse d’Or.
Всичко, което очаква хорека секторът, ще открием от 28 до 31 януари на изложение СИХРЕ 2020.

Своята регистрация за свободно посещение можете да направите на www.sihre.bg.