14.09.2021

Стартира MachTech&InnoTech

На живо, върху 12 000 кв.м площ, при еднопосочно движение и минимална дистанция 1.5 м между посетителите, форумът събира изложители и посетители от България и чужбина

От 14 до 17 септември в Интер Експо Център се провежда водещото промишлено изложение MachTech&InnoTech. В рамките на четири дни форумът, посветен на металообработката и индустриалните технологии, софтуера и автоматизацията, създава професионална. Общо 136 български и чуждестранни компании представят иновации на 300 водещи бранда.

При какви условия ще протече изложението?

MachTech&InnoTech 2021 ще осигури над 12 000 кв.м. площ на присъстващите. Съгласно последната заповед на Министерството на здравеопазването, движението ще бъде еднопосочно. Всички присъстващи – както изложители, така и посетители, трябва да носят предпазни маски. Чрез осигуряване на контрол на влизащите лица, се допуска не повече от един човек на 8 кв.м. и минимална дистанция между посетителите от 1.5 м. Няма да се изискват ваксинационни сертификати и PCR – тестове. За максимална здравна сигурност изложбеният център създаде „Вътрешни правила“, с които можете да се запознаете на www.machtech.bg. Внедрена е технологична система за управление на входящия и изходящия въздушни потоци, Crowd management регулира човешкия поток, създадено е по-голямо отстояние между щандовете, има стриктен контрол при почистването и дезинфекцията и др.

Подкрепа от институциите, чуждестранен интерес, трансформация на индустрията

Отчетлив е интересът на компании от Австрия. Австрийски фирми от различни направления в индустрията се представят на колективния щанд на Търговския отдел на Австрийското посолство в София. Участник в изложението и предстоящата конференция е DG Trade – Директоратът към Европейската комисия, отговорен за търговската политика на Европейския съюз със страни в и извън границите на съюза. Осезаема за българските компании е институционалната подкрепа, благодарение на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), финансираща участието на 19 компании.

В първия изложбен ден, 14 септември, се провежда международна конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“. Събитието е част от съпътстващата програма на MachTech&InnoTech 2021 и се организира с подкрепата на ИАНМСП и Българската браншова камара-машиностроене. Разбира се, през всички дни ще се провеждат семинари, лекции и фирмени презентации за иновациите и актуалните теми.

Изложители от различни индустриални сфери

„Силен е интересът към участие на фирми от различни индустриални сфери“, коментират организаторите. Така например с щандове се включват компании, опериращи при металорежещите и металообработващи машини, роботиката, закаляване и термообработка, лазерните и технологиите за заваряване, проектиране, хидравлика и пневматика, системи за индустриална автоматизация, индустриален софтуер, 3D принтиране, електрониката и др.

От началото на 2021г. Интер Експо Център се наложи като сигурно място за професионалните бизнес събития. През първото полугодие успешно се проведоха редица изложения, насочени към много икономически сфери. Сега в очакване е секторът на металообработката и индустриалните технологии. MachTech&InnoTech 2021, от 14 до 17 септември, ще се проведе съобразно изискванията на националните здравни власти. Всички новости и възможностите за заявяване на участие, ще откриете в сайта www.machtech.bg.