29.05.2024

Стартира изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА

От 29 до 31 май в Интер Експо Център над 180 участници от България, Румъния, Турция, Полша, Словакия, Италия, Франция, Китай, Южна Корея и Пакистан представят над 800 регионални и глобални брандове
 

В сряда, 29 май, в София стартира ключов формат за специалистите и представителите на бизнеса от медицинския, денталния, дерматологичния и естетичния сектор. Това е изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА, което от 29 до 31 май ще се проведе в Интер Експо Център. За 3 дни форматът събира в столицата 180 участници от 12 държави, хиляди посетители от България и чужбина и дава възможност над 90 лектори и презентатори да запознаят присъстващите с актуалните продукти, технологии и подходи в медицината, денталната медицина, дерматологията и естетиката.
 
КУПЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
„Тук специалистите откриват най-новите технологии, продукти и научни разработки. За бизнеса в сферата на медицината, денталната медицина, дерматологията и естетиката, БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА създава възможност за развитие в международен план. А експертите надграждат знанията и уменията си“, коментират организаторите. През тази година в залите щандовете си разполагат изложители от България, Румъния, Турция, Полша, Словакия, Италия, Франция, Китай, Южна Корея и Пакистан. С билет посетителите могат да се сдобият на iec.urboapp.com и на касите на Интер Експо Център.

Иновации и нови тематични направелния

В залите на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА сред представените 800 брандове ще открием решения при медицинските технологии, лабораторно оборудване, ортопедията, рехабилитация, офталмологията, дентално и зъботехническо оборудване, инструменти, консумативи, обзавеждане за дентални кабинети и клиники, продукти за орална хигиена, диагностични и терапевтични апарати, филъри, продукти за лице и тяло, лазерни технологии.
 
Продължава развитието и на направленията GREEN LINE и ANTI-AGING LIFESTYLE. Тематиките са насочени съответно към хранителните добавки, козметичните съставки, натурални оцветители, консерванти, пигменти, бази на козметиката, суперхрани и към разнообразните съвременни решения за постигане и поддържане на здраво тяло. „Здравният туризъм е новият ни сегмент от тази година“, споделят от Интер Експо Център. В първото издание на фокусът ще бъде върху направления Медицински/Лечебен туризъм“ и „Дентален туризъм“.
 
Над 90 лектори в съпътстващата програма
 
Изложението посреща гостите и посетителите си с наситена съпътстващата програма. В нея участват над 90 специалисти. Тя включва първия „Форум за женско здраве“ - на 31 май. Организаторите - Момичетата от града, в партньорство с Интер Експо Център, поставят на дневен ред профилактиката, диагностиката и лечението на различни заболявания, АГ грижата, репродуктивното и пренаталното здраве и др. С фокус върху авиомедицината и спешната медицина, денталната практика и др. е Презентационният форум на МК „Й. Филаретова”. Сдружение диабет и предиабет поставя за дискусия диабетните състояния. Десетки са фирмените презентации, практически курсове и лекции на водещи теми.
 
В началото на първия ден, 29 май обект на интерес е събитието, посветено на теорията и CAD/CAM – практиките. В него специалистите, благодарение на DENTIOS, ще разберат повече за денталните възстановявания. Парарелелен лекционан панел на АТ ДЕНТ с демонстрации наживо представя най-новите тенденции в денталната медицина. В същия ден Фондация „Първите три минути“ организира практически Basic Life Support-уъркшоп.
 
В Семинарната зала на Палата 1 ще бъде представена металокерамиката Ултрапалин. „Това ще се случи за първи път в България“, поясняват от Лина Дентал. Денталното здраве е акцент на събитие в ранния следобед. BULGARIAN AROMATHERAPY ACADEMY реализира събитие за ароматерапията и денталното здраве. А ако искате да научите повече за хипохлорната технология в медицината, събитието на Clinisept+ е форматът, който е добре да посетите.
 
Сред събитията през втория ден е формат, посветен на имплантите с имедиантно натоварване в пери имплантологията. Организатор е Biotech Dental Bulgaria. Публиката отново ще може да посети и представянето на металокерамиката Ултрапалин и лекционния панел за тенденциите в денталната медицина. През третия ден, 31 май, в зала Вихрен, над 10 специалисти ще представят поредица от лекции, насочени към: интраоралните скенери и 3D принтерите в ежедневната клинична практика. В полезрението ще попаднат и образно-диагностичните решения, административните асистенти, пиезохирургията и др. В Семинарна зала на Палата 1 Сдружение диабет и предиабет ще фокусира публиката върху добрия гликиран хемоглобин и психологическа работа с хора с диабет и метаболитни заболявания.
 
От 29 до 31 май БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА 2024 събира производители, вносители, представители, дистрибутори и търговци от медицинския, денталния и естетичния сектор. Международният формат е подкрепен от Български лекарски съюз, Български зъболекарски съюз, Българска асоциация на зъботехниците, Български фармацевтичен съюз, Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, Български червен кръст, Национална пациентска организация, Национално сдружение диабет, предиабет и метаболитен синдром. С билет посетителите могат да се сдобият на iec.urboapp.com и на касите на Интер Експо Център.