23.11.2018

В Интер Експо Център е най-значимият форум на българското вино DiVino.Taste 2018

Селекция от 500 от най-добрите български вина за дегустация ще впечатли ценителите

От 23 до 25 ноември отваря врати DiVino.Taste, изложението на българските винопроизводители с дегустация на качествените български вина. Зала 5 на Интер Експо Център, София, се превръща в най-голeмия дегустационен салон на България. Новото местоположение на форума зa българското вино DiVino.Taste дава и нови възможности за избите, които ще вземат участие в изложението – по отношение на пространство, логистика и представяне, отчитат организаторите от Gourmet Publishing.

DiVino.Taste е най-мащабният форум на българското вино у нас, където среща си дават и най-малките, и най-големите в бранша, а също сомелиерите и търговците на вино, ресторантьорите и крайните клиенти – винолюбители и ценители.

Изданието през ноември 2018 отново ще събере над 70 български винопроизводители. Посетителите ще имат на разположение избор от над 500 от най-добрите български вина за дегустация. Вината, които впечатлят публиката, ще се продават в специално изградения за събитието магазин Casavino.

Предвидена е и силна програма от майсторски класове с дегустации на световни и български вина, интересни и полезни презентации и демонстрации от световни експерти и още редица изненади за професионалисти и ценители.

В програмата са включени теми като „Традиционните бели български сортове - настояще и бъдеще“, „Скиопето от фриули - избата, откъдето започна всичко“. Ще бъде представен още елитът на германските вина, ценителите ще научат повече за Грузия - люлката на виното, за великите тероари на Австралия. По време на форума ще се проведе конкурсът Decanter world wine awards. Winekend ще събере младите български винари. Още много интересни теми ще вълнуват ценителите в рамките на тридневната програма на DiVino.Taste 2018.

В гурме зоната ще бъдат разположени щандове с лека храна, различни деликатеси и напитки.

Първото издание на DiVino.Taste през 2011 г. се проведе в Централния военен клуб в София и безспорно се превърна в най-големия форум за българско вино, организиран до момента. DiVino.Taste днес e професионална платформа за пряка комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьори, дистрибутори, крайни клиенти. DiVino.Taste е най-подходящото място за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти.