22.05.2024

В съпътстващата програма на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА: над 90 лектори и десетки професионални събития

От 29 до 31 май 180 изложители от 12 държави ще представят тенденциите, най-новите продукти и бизнeс стратегии в сферата на медицинския, денталния и естетическия сектор

Първото издание на Форум за женско здраве, CAD/CAM – технологиите, денталното здраве, авиомедицината и Златният час в спешната медицина, ракът на гърдата, диабетът, иновациите в денталната медицина. Темите са сред акцентите на десетките събития в рамките на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА 2024, което започва на 29 май в Интер Експо Център. За 3 дни форматът ще събере в София 180 участници от 12 държави, а над 90 лектори и презентатори ще запознават специалистите от България и чужбина с актуалните продукти, технологии и подходи в медицината, денталната медицина, дерматологията и естетиката.
 
КУПЕТЕ СВОЯ БИЛЕТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ

„Предстои издание, изпълнено с експертиза, визионерство и бизнес възможности, благодарение на събитията от различните професионални направления“, казват организаторите. Това, както и присъствието на участници от България, Румъния, Турция, Полша, Словакия, Италия, Франция, Китай, Република Корея, Пакистан, превръща БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА във важна спирка за специалистите от Източна и Централна Европа. Допълнителна стойност на присъствието ще донесат и развиващите се тематики GREEN LINE и ANTI-AGING LIFESTYLE и новата – „Здравен туризъм“. 

Ден 1

Динамичната съпътстваща програма ще стартира още с отварянето на вратите на международното изложение. Обект на интерес е събитието, посветено на теорията и CAD/CAM – практиките. В него специалистите, благодарение на DENTIOS, ще разберат повече за денталните възстановявания. Парарелелен лекционан панел на АТ ДЕНТ с демонстрации наживо, ще представи най-новите тенденции в денталната медицина. В същия ден Фондация „Първите три минути“ организира практически Basic Life Support-уъркшоп.

В Семинарната зала на Палата 1 ще бъде представена металокерамиката Ултрапалин. „Това ще се случи за първи път в България“, поясняват от Лина Дентал. Денталното здраве е акцент на събитие в ранния следобед. BULGARIAN AROMATHERAPY ACADEMY реализира събитие за възможностите, които ароматерапията предоставя за денталното здраве. А ако искате да научите повече за хипохлорната технология в медицината, събитието на Clinisept+, стартиращо в 15.00 в Семинарна зала, е форматът, който е добре да посетите.

Втори ден за събития

Началото, още в 9.30,  ще бъде дадено с Презентационния форум на Медицинския колеж „Йорданка Филаретова”. Сред акцентите са: ароматерапията, превенцията на травматизма във футбола, авиомедицината и Златния час в спешната медицина, ортодонтските модели, денталната практика, дихателните заболявания, наночастиците, ракът на гърдата и др.

Паралелно, в зала Вихрен, специалистите ще разберат повече за имплантите с имедиантно натоварване в съвременната пери имплантология. Организатор е Biotech Dental Bulgaria. Публиката отново ще може да посети и представянето на металокерамиката Ултрапалин и лекционния панел за тенденциите в денталната медицина.

Заключителният Ден 3 – 31 май

24 специалисти от различни специалности ще събере в зали Витоша и Родопи Форум за женско здраве. Събитието организира екипът на медия Момичетата от града, в партньорство с Интер Експо Център. Програмата в зала Витоша е разделена на 4 панела: „Онкология“, „Сексуално и репродуктивно здраве“, „В равновесие“ и „Отвъд границите“. В зала Родопи присъстващите ще разберат повече за менопаузалния преход и хормоналните терапии, безкръвното решение на разширените вени, бременността, репродуктивното здраве, семейното планиране, рефрактивната хирургия, грижата за очите и др.

През същия ден, в зала Вихрен, над 10 специалисти ще представят поредица от лекции, насочени към: интраоралните скенери и 3D принтерите в ежедневната клинична практика. В полезрението ще попаднат и образно-диагностичните решения, административните асистенти, пиезохирургията и др. В Семинарна зала на Палата 1 Сдружение диабет и предиабет ще фокусира публиката върху добрия гликиран хемоглобин и психологическа работа с хора с диабет и метаболитни заболявания.

БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА&EСТЕТИКА 2024 стартира точно след седмица. По всичко личи, че 58-ото издание на международния формат през тази година ще бъде с една от най-наситените си съпътстващи програми в цялата си история. За всички събития можем да открием повече ТУК. А билетите за посещение са достъпни на www.iec.urboapp.com.