09.06.2022

Вдъхновение за бизнес дами

Предприемачески дух „превзе“ зала Витоша по време на „Арена на дамския бизнес“ 2022
 
Вчера – 8 юни, Интер Експо Център бе домакин на второто издание на „Арена на дамския бизнес“ – форум за жени предприемачи. Събитието се организира съвместно от Менторите, Предприемачи БГ, Business Lady Club и БТПП, с подкрепата на ИАНМСП. То даде поле за изява на 24 изявени дами, да представят своите бизнес планове, идеи и цели пред компетентно жури от 8 утвърдени бизнесмени и бизнес дами. Сред представените проекти имаше платформи за услуги, за ревалидиране на знанията на медици, телефон за психологическа помощ, производство на екологични перилни и почистващи продукти, сладкарски цех и други. Част от дамите получиха специални награди за своето участие, а трите проекта с най-голяма степен на готовност за изпълнение ще бъдат отличени в деня след събитието.

Програмата на форума се състоя в 5 панела - "Инвестиции", "Творчество", "Търговия и производство", "Консултантски услуги", "IT сектор". Всеки един от тях бе открит от специал
ен гост-лектор с вдъхновяваща презентация. През цялото време аудиторията имаше възможност освен да почерпи опит и мотивация, и да обмени контакти и идеи с компаниите представили се в изложбената зона към събитието. Инвеститорите сред гостите – частни, банкови представители, небанкови фондове, финансови институции, имаха възможност да установят личен контакт и да обсъдят възможности за сътрудничество с представилите се участнички в специална B2B зона.

В края на събитието бяха официално връчени сертификатите за успешно премината „Менторската програма за жени предприемачи” 2022 на 40 дами. Представена бе и менторската програма за 2023 година, провеждана от Съвета "Предприемачество и Стартъп" при Българската търговско-промишлена палата, по инициатива на неговите основатели и съпредседатели - Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова.


 
Gallery