24.11.2023

За 14-та поредна година BEGE EXPO и конференцията EEGS

По традиция ноември месец 3 от нашите зали се превръщат в арена на игралната и развлекателна индустрия.

Бяхме домакини на най-голямото търговско изложение за игралната индустрия за Централна и Източна Европа BEGE и конференцията EEGS.

Двете събития се организират от първата в страната браншова организация – Асоциацията на игралната индустрия на България, която е създадена през 1992 година с цел да съдейства за издигане професионалното ниво на игралната индустрия в страната, за утвърждаването на авторитета ѝ пред международни организации, както и за поддържането на добри институционални взаимоотношения.

Тази година изложители на BEGE бяха компании от държави на три континента, сред които Италия, Германия, Чехия, Китай, Великобритания, Словения, Нидерландия, Франция, Малта, Канада и САЩ, както и най-големите български фирми производители и доставчици на игрални решения.
По време на изложението, в рамките на иновативна Proximity зона, имаше стрийминг платформа за интервюта и презентации, които бяха излъчвани онлайн по време на събитието, така широката аудитория имаше възможност да стане съпричастна към случващото се по време на експото.

Тази година изложението имаше изключително вълнуваща програма, която включваше традиционното раздаване на награди BEGE Awards. На специална церемония един ден преди старта на изложението бяха наградени най-изявените лидери и най-големите постижения в игралната индустрия, които бяха селектирани от международно жури от авторитетни експерти в бранша.

Същевременно по време на Източноевропейската конференция на игралната индустрия (EEGS) бяха засегнати теми като отговорна игрa, регулации в различните юрисдикции, технологичен напредък и използването на изкуствения интелект (AI), представени от лектори от близо 20 държави, сред които Великобритания, Дания, Швеция, Нидерландия, Гърция, Германия, Швейцария и Мексико.

Как премина събитието в снимки вижте в галерията по-долу.


 
Gallery