20.07.2020

Започна подготовката на Международните Хранителни изложения 2020

Водещи компании в бранша потвърдиха участието си на Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното
 
Хранително-вкусовият сектор е в очакване на дните от 4 до 7 ноември, когато традиционно за поредна година ще се проведат международните хранителни бизнес изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното. До началото на изложенията остават близо пет месеца, а в Интер Експо Център вече тече трескава подготовка за провеждането им.

След като миналата година специализираните бизнес форуми отбелязаха най-силните си издания, може би за никого не е изненада, че интересът на фирмите в бранша е голям. „Водещи компании в хранително-вкусовия сектор вече потвърдиха участието си в тазгодишното издание на изложенията. Продължаваме да получаваме и много запитвания от нови фирми“, отбелязват организаторите от Интер Експо Център. Миналогодишните изложения бяха посетени от над 25 000 души, които получиха възможност да се запознаят с новите машини и технологии в сектора, представени от над 550 компании изложители.

Сред вече потвърдилите участието си в тазгодишното издание на изложенията са компании от различни области на хранително-вкусовата индустрия. Сред тях са Боннер, Скиптър, Демах,  Бета Фест, заети в частта машини опаковки и технологии, месния производител Белла България, както и компаниите – производители на млечни продукти Ем Джей Дериз и Сердика Добрич. Сред големите имена в областта на храните, които ще се включат в Интерфуд & Дринк са Дерони, Оберон, Ростар БГ, Радиков, Вълчев и други. Сред участниците на Булпек традиционно ще бъдат компаниите Елиаз и Хлебопроизводство и сладкарство гр. Троян.

Сетива без граници

Изданията на хранителните изложения през 2019 г. доказаха, че успехът се крие в развитието на нови формати. Своя дебют в рамките на Интерфуд & Дринк и Салон на виното направи платформата за събития „Сетива без граници“, която провокира с своята богата програма от семинари, демонострации и дегустрации на български и чуждестранни вина. Кулминацията на поредицата от събития бе отбелязана с нощна „кулинарна разходка“, по време на която ценителите имаха възможност да дегустират вино, шоколад, хляб, кафе и различни гурме храни. Посетителите бяха посрещнати от над 5 тона шоколад под различни форми, а в залите ги очакваха повече от 6000 шоколадови бонбона с уникална комбинация от вкусове. „Тази година отново подготвяме много изненади за ценителите на добрия вкус в рамките на „Сетива без граници“, разкриват организаторите от Интер Експо Център.

Освен първото издание на „Сетива без граници“ съпътстващата програма на Международните изложения 2019 предложи на професионалистите от бранша възможност да се включат и в редица други специализирани събития, сред които конкурсът „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти, адитиви и продуктови серии, IV Международен шампионат по пица, съревнованието за титлата „Бариста шампион на България”, „Лате арт шампионат“.

И тази година от 4 до 7 ноември Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното дават ясна заявка при спазване на всички необходими мерки за сигурност и безопасност, отново да бъдат водещите бизнес форуми в ХВП сектора, които да съберат на едно място професионалистите и водещите компании, помагайки им да обменят опит и знания за новите тенденции в хранителната индустрия.