29.09.2021

Хранително-вкусовият сектор и браншът на рекламата и печата разкриват потенциала си

Министърът на земеделието, храните и горите, Христо Бозуков, открива Международните хранителни изложения и COPIS

В сряда, 29 септември, Интер Експо Център отваря вратите си за професионалните платформи на Международните хранителни изложения и COPIS, които за първи път ще се проведат заедно. Благодарение на това в международния изложбен център ще се съберат компании и посетители от България и чужбина, опериращи в сферите на хранително-вкусовата промишленост, печата и рекламата.

На живо, изложенията ще протекат съгласно мерките, предприети от здравните власти. Движението ще бъде еднопосочно с минимална дистанция между посетителите от 1.5 м. Присъстващите трябва да са с предпазни маски. Интер Експо Център е въвел допълнителни „Вътрешни правила“ като Crowd management, по-голямо отстояние между щандовете, система за управление на входящия и изходящия въздушни потоци и др. Насърчава се онлайн регистрацията за свободно посещение чрез сайтовете www.food-exhibitions.bg и www.copi-s.com.

Церемонията по откриване ще се състои в сряда, 29 септември, в Централно фоайе на Интер Експо Център. На нея ще присъстват:

Христо Бозуков, Министър на земеделието, храните и горите;
Красимир Киряков, заместник-министър на икономиката
Ивайло Иванов, Управител на Интер Експо Център
Алиша Ернандез, Съветник по земеделските въпроси за Полша, България, Румъния, Литва, Латвия и Естония, Посолство на САЩ в България
Христо Вълчанов, Изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните;
Добри Митрев, Председател на УС на Българска стопанска камара
Мариана Кукушева, Председател на УС на Национален браншови съюз на хлебалите и сладкарите;
Албена Симеонова, Председател на Българска асоциация Биопродукти
Атанас Урджанов, Председател на УС на Асоциация на месопреработвателите в България
Стойко Кировски, Председател на УС на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Димитър Зоров, Председател на УС на Асоциация на млекопреработвателите
Йордан Чорбаджийски, Председател на УС на Национална лозаро-винарска камара
Поканени за официалната церемония са и Митко Михайлов, Областен управител на София и Джузепина Дзара, посланик на Република Италия в България.
 
Международните хранителни изложения

Международните хранителни изложения обединяват МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК и САЛОН НА ВИНОТО. Като пресечна точка за хранителната индустрия на Балканите и Източна Европа, от 29 септември до 2 октомври те приемат изложители от България, Италия, САЩ, Гърция, Румъния, Беларус. Полска делегация от 40 млекопреработватели ще посети щандовете. Успехът се дължи на екипната работа и на усилията на Асоциация на месопреработвателите в България, Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална лозаро-винарска камара и Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Маратон на вкусове и още съпътстващи събития

Вкусове от близо и далеч, кулинарни магьосници, предаващи знания и истински шедьоври. Всичко това предложи дългоочакваният Маратон на вкусовете, който в колаборация с Pastry Academy в платформата за събития Сетива без граници ще завладява сетивата. По четири пъти на ден шеф-готвачи ще представят рецепти с водещи продукти на изложителите.

Много майсторски класове, състезания и браншови събития очакват присъстващите, сред които: форумът "Хляб, вино и малко шоколад!", организиран от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви. Към професионалистите са носочени Майсторски клас за дизайн на продукти и опаковки с проф. Христо Кафтанджиев и конгрес за онлайн-търговските практики.

COPIS – единственото изложение за печатни и рекламни комуникации в България

На живо, от 29 септември до 1 октомври професионалната платформа COPIS се завръща в надграден формат, насърчаващ развиването на бизнеса в единствена по рода си среда. Физическото провеждане на изложения е водещо за бизнеса. Това проличава от продуктите и услугите, които изложителите на COPIS представят. Акцент са сублимационните и широкоформатни принтери, сред които – цялостни решения за големия и за малкия бизнеси.

Ще бъдат демонстрирани термобиндери, машини за довършителни работи, тенденциите при гравинаре на стомана, матрици и щемпели, печатите, рекламните стелажи, изложбени системи. На COPIS ще се лансират изцяло нови продуктови линии, календари, тефтери, рекламни и мърчандайз материали и др.

Дигитални разплащания, онлайн търговия и дизайн – акценти на съпътстващата програма

Бизнес платформата на COPIS ще бъде арена на обширна съпътстваща програма. На 29 септември, под мотото „Покупкология“, хибридния си формат ще разгърне 7-о издание на eCommCongress & Expo, който отново ще събере най-големите онлайн търговци и ще създаде условия за дискутиране и развитие на онлайн-търговските практики.

Едноименното събитие DIGI PAY ще се проведе на 1 октомври. Насочено към дигиталните разплащания, форумът отново събира водещи лица от сферата. В рамките на COPIS ще се проведе и Майсторски клас за дизайн на продукти и опаковки с проф. Христо Кафтанджиев, на тема „Дизайн на продукти и опаковки и ключовата му роля му в мултиканалната корпоративна комуникация на компанията“.